სუპი არის მსოფლიოში ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული პირველი კერძი. მაგრამ ძალიან ცოტა ადამიანია, ვინც აღფრთოვანებულია მისით. არაერთხელ მიფიქრია იმაზე, თუ რატომ ხდება ასე. საქმე იმაშია, რომ ადამიანების უმეტესობა წვნიანს მოსაწყენ, არც თუ ისე გემრიელ კერძად მიიჩნევს. ისინი იშვიათად მაინც ჭამენ, რადგან იციან, რომ წვნიანი სასარგებლოა საჭმლის მომნელებელი სისტემისთვის.
შეგიძლიათ წვნიანი სხვადასხვა გზით მოხარშოთ. მთავარია, არ გაიმეოროთ ერთი და იგივე რეცეპტი ყოველდღე, არამედ ყოველ ჯერზე რაღაც ახალი სცადოთ. მაგალითად, ყველის სუპები ძალიან ნოყიერია და მათი მომზადების მრავალი რეცეპტი არსებობს. ჩვენ რამდენიმე ვარიანტი მოვამზადეთ, რომლებიც სავარაუდოდ თქვენი რეცეპტების კრებულში შევა.
ყველის სუპი კრევეტებით
ზღვის პროდუქტების მოყვარულებს ნამდვილად მოეწონებათ ეს სუპი.
ინგრედიენტები
2 ს.კ. კარაქი
150 გრ მყარი ყველი
2 კბილი ნიორი
1 ხახვი
400 გრ კრევეტები
2 ს.კ. ბრინჯი
1 პომიდორი
მარილი გემოვნებით
წიწაკა გემოვნებით
დაფნის ფოთოლი გემოვნებით
მომზადება
გარეცხეთ ბრინჯი, დაასხით 1 ლ წყალი და აადუღეთ.
მოშუშეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, დაამატეთ პომიდორი, მოთუშეთ.
გაასუფთავეთ კრევეტები და დაამატეთ ბრინჯს, ისინი 5 წუთში იხარშება, ამიტომ მზა ბრინჯს დაამატეთ.
მოაყარეთ მარილი, პილპილი, დაამატეთ ხახვი, პომიდორი, ნიორი, დაფნის ფოთოლი.
ბოლოს დაამატეთ გახეხილი ყველი. ყველი რომ გადნება, მიირთვით სუფი!
ყველის სუფი ბრინჯით
მარტივი და ნოყიერი სუფი!
ინგრედიენტები
500 გრ ქათამი
400 გრ მდნარი ყველი
150 გრ ბრინჯი
400 გრ კარტოფილი
150 გრ სტაფილო
150 გრ ხახვი
მარილი გემოვნებით
წიწაკა გემოვნებით
მწვანილი გემოვნებით
მომზადება
დაასხით ქათმის ფილეს წყალი (3 ლიტრი), დაამატეთ მარილი, წიწაკა და მოხარშეთ. როდესაც ფილე მზად იქნება, ამოიღეთ იგი ქვაბიდან.
ჩაყარეთ ბრინჯი მდუღარე ბულიონში, მოხარშეთ 10 წუთის განმავლობაში.
კარტოფილი დაჭერით კუბებად, გახეხეთ სტაფილო წვრილ ბადეზე, წვრილად დაჭერით ხახვი. ხორცი დავჭრათ პატარა ნაჭრებად.
ბულიონში დაამატეთ კარტოფილი, ხახვი და სტაფილო. ადუღეთ 5-7 წუთის განმავლობაში. შემდეგ დაამატეთ ხორცი და მოხარშეთ, სანამ კარტოფილი მზად არ იქნება.
დაამატეთ ყველი, კარგად აურიეთ და გადმოიღეთ ცეცხლიდან. ბოლოს მოაყარეთ მწვანილი.
ყველის სუფი ქათმით
ნაზი ქათმის ხორცი წარმოუდგენელ გემოს მისცემს კერძს, ხოლო არომატი იგრძნობა კარიდან.
ინგრედიენტები
500 გრ ქათამი
400 გრ ყველი
150 გრ ბრინჯი
400 გრ კარტოფილი
150 გრ სტაფილო
150 გრ ხახვი
მარილი გემოვნებით
წიწაკა გემოვნებით
მწვანილი გემოვნებით
მომზადება
ფილეს წყალი დაასხით, მოხარშეთ. ამოიღეთ ხორცი.
ჩაყარეთ ბრინჯი ბულიონში, ხარშეთ 10 წუთი.
დაამატეთ კარტოფილი, ხახვი, სტაფილო. დაამატეთ მარილი და ხარშეთ 7 წუთი. ურიეთ.
დაამატეთ ხორცი და ხარშეთ მომზადებამდე.
დაამატეთ ყველი, აურიეთ და გადმოდგით. მოაყარეთ მწვანილი.
სურნელოვანი ყველის სუპი სოკოთი
ალბათ ყველაზე გავრცელებული ვერსიაა ყველის სუპის. მათთვის, ვისაც მოსწონს სოკო, შესანიშნავი ვარიანტია.
ინგრედიენტები
400 გრ სოკო
1 ხახვი
3-4 კარტოფილი
2 ს.კ. მცენარეული ზეთი
300 გრ ყველი
მომზადება
ჩაასხით ქვაბში 2.5 ლ წყალი და შედგით ცეცხლზე.
ხახვი წვრილად დაჭერით და მცენარეულ ზეთში მოშუშეთ, დაამატეთ დაჭრილი სოკო და მზადყოფამდე მიიყვანეთ.
დაჭრილი კარტოფილი ჩაყარეთ მდუღარე წყალში.
როდესაც კარტოფილი მზად იქნება, გახეხილი ყველი დაამატეთ ქვაბში შემდეგ კი სოკო ხახვთან ერთად.
მარილი, წიწაკა. მწვანილით გავაფორმოთ.
ფრანგული ყველის წვნიანი
პროდუქტები, რომლიდანაც წვნიანი მზადდება, საკმაოდ იაფია, ხოლო მათგან კერძი არანაკლებ გემრიელი გამოდის.
ინგრედიენტები
450 გრ ქათმის ფილე
200 გრ ნაღები ყველი
400 გრ კარტოფილი
150 გრ ხახვი
180 გ სტაფილო
კარაქი გემოვნებით
მარილი გემოვნებით
წიწაკა გემოვნებით
დაფნის ფოთოლი გემოვნებით
მწვანილი გემოვნებით
მომზადება:
ხორცი მოათავსეთ ქვაბში და დაასხით წყალი. მას შემდეგ, რაც ბულიონი დაიწყებს ადუღებას, დაუმატეთ 1 ჩ.კ. მარილი, წიწაკა გემოვნებით, 2-3 დაფნის ფოთოლი. ადუღების შემდეგ მოხარშეთ 20 წუთი. შემდეგ ამოიღეთ ხორცი.
კარტოფილი და ხახვი დავჭრათ კუბებად, გახეხეთ სტაფილო, დავჭრათ ხორცი პატარა ნაჭრებად. ყველი დაჭერით კუბიკებად ან გახეხეთ.
მდუღარე ბულიონში დაამატეთ კარტოფილი. ადუღების შემდეგ მოხარშეთ 5-7 წუთის განმავლობაში.
ამ დროს ხახვი მოშუშეთ ტაფაში, შემდეგ დაამატეთ სტაფილო. მარილი, წიწაკა. ეს ყველაფერი დაამატეთ წვნიანში და კიდევ 5-7 წუთის განმავლობაში მოხარშეთ.
დაამატეთ ხორცი, მოხარშეთ 3-4 წუთის განმავლობაში, შემდეგ დაამატეთ ყველი, კარგად აურიეთ და გადმოიღეთ ცეცხლიდან. ზემოდან მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი.
ყველის სუპი ორაგულითა და კაკლით
თევზის მოყვარულთათვის არსებობს ყველის წვნიანი ორაგულით. ეს არის ძალიან სურნელოვანი, სასარგებლო, გემრიელი და ნოყიერი.
ინგრედიენტები
250 გრ ორაგულის ფილე
1 ხახვი
1 სტაფილო
30 გრ კამა
3 კარტოფილი
3 ს.კ. ფიჭვის კაკალი
350 გრ ყველი
1 ლიტრი წყალი
2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
მარილი გემოვნებით
შავი წიწაკა გემოვნებით
მომზადება
ხორცი მოათავსეთ ქვაბში და შეავსეთ წყლით. მას შემდეგ, რაც ბულიონი დაიწყებს ადუღებას, დაუმატეთ 1 ჩ.კ. მარილი, წიწაკა გემოვნებით, 2-3 დაფნის ფოთოლი. ადუღების მომენტიდან 20 წუთის განმავლობაში მოხარშეთ. შემდეგ ამოიღეთ ხორცი.
დაჭერით კარტოფილი, ყველი და ხახვი, გახეხეთ სტაფილო. ხორცი დავჭრათ პატარა ნაჭრებად.
მდუღარე ბულიონში დაამატეთ კარტოფილი. ადუღების მომენტიდან, 5-7 წუთის განმავლობაში მოხარშეთ.
ამ დროს, ხახვი მოშუშეთ ზეთში, დაამატეთ მას სტაფილო. მარილი, წიწაკა. შემდეგ ჩაყარეთ ბოსტნეული ქვაბში და მოხარშეთ კიდევ 5-7 წუთი.
შემდეგ დაამატეთ ხორცი, მოხარშეთ 3-4 წუთის განმავლობაში. ჩაამატეთ ყველი, აურიეთ და გამორთეთ ცეცხლი. გემოვნებით მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი.
შებოლილი ძეხვით ყველის წვნიანი
შებოლილი ძეხვის გულშემატკივრებს საშუალება ექნებათ საკუთარი თავისთვის განსაკუთრებული პირველი კერძის მოხარშვის, მოამზადეთ ამ მარტივი რეცეპტის მიხედვით.
ინგრედიენტები
2 მდნარი ყველი
150 გ შებოლილი ძეხვი
3 კარტოფილი
1 სტაფილო
2 ხახვი
3 კბილი ნიორი
მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით
მწვანილი გემოვნებით
მარილი გემოვნებით
1.2 ლ წყალი
კრეკერები
მომზადება
დაჭერით ხახვი, ნიორი, სტაფილო, კარტოფილი.
მოშუშეთ ხახვი, ნიორი, სტაფილო ღრმა ტაფაში.
დაამატეთ დაჭრილი ძეხვი, მოშუშეთ 2 წუთი. შემდეგ ჩაყარეთ კარტოფილი. შეწვით 10 წუთი. ჩაყარეთ მარილი და პილპილი.
ჩაასხით ტაფაში წყალი და ხარშეთ სუფი 15 წუთის განმავლობაში.
ურიეთ სუფს, სანამ ყველი გადნება. დაამატეთ ბოლოს მწვანილი.
ყველის სუპის მარტივი რეცეპტები მნიშვნელოვნად გაალამაზებს თქვენს მენიუს. სავარაუდოა, რომ თქვენს ოჯახში ყველას უყვარს სუპი.
ყველის სუპის უპირატესობა ასევე ის არის, რომ ისინი უჩვეულოდ აკმაყოფილებენ. მიირთვით და არ დაგავიწყდეთ სტატიის გაზიარება თქვენს მეგობრებთან!