რატომღაც, ბევრი დიასახლისი ფიქრობს, რომ ძალიან რთულია გემრიელი ძეხვის დამზადება სახლში. მართლაც, ზოგიერთი სახეობისთვის საჭიროა სპეციალური ინგრედიენტები და საჭირო აღჭურვილობა.
ჩვენ გვეტყვით, თუ როგორ უნდა მოვამზადოთ სახლში ძეხვეული ქათმისგან ზედმეტი პრობლემების გარეშე. სცადეთ და დაინახავთ, რომ რთული არაფერია. თქვენ აღარ გჭირდებათ მაღაზიაში სირბილი საეჭვო ხარისხის ძეხვის შესაძენად!
ინგრედიენტები
ქათმის მკერდი 250 გ
წიწაკა 1 ჩ.კ.
შავი წიწაკა 0,5 ჩ / კ
ქონდარი 1 ჩ.კ.
მარილი 0,5 ჩ / კ
მყარი ყველი 150 გ
სიმინდის სახამებელი 50 გ
კვერცხი 4 ც.
ნივრის ფხვნილი 1 ჩ.კ. ან 1 კბილი ნიორი
ზეთი გემოვნებით
ორცხობილას ფხვნილი 50 გ
მომზადება
გარეცხეთ ქათმის ფილე და დაჭერით პატარა ნაჭრებად.
გაატარეთ ქათამი ხორცის საფქვავის მეშვეობით.
დაამატეთ ფარშს 2 კვერცხი, წიწაკა, პილპილი, მარილი, ნიორი. ყველი გახეხეთ და ისე აურიეთ.
ფარშისგან გააკეთეთ გუნდები, მიეცით ძეხვის ფორმა, ამოავლეთ სიმინდის სახამებელში, შემდეგ ათქვეფილ კვერცხში და ორცხობილას ფხვნილში.
მოათავსეთ ძეხვები ლანგარზე და 2 საათით შეინახეთ მაცივარში. ჩაასხით ზეთი ტაფაში და შეწვით დაბალ ცეცხლზე ორივე მხარეს.
შეგიძლიათ შეწვათ გრილზე.
გილოცავთ, ქათმის სურნელოვანი ძეხვეული ყველით მზად არის! მიირთვით ისინი თბილი, შეგიძლიათ შეავსოთ კერძი არაჟნის სოუსით. გაუზიარეთ ეს შესანიშნავი რეცეპტი თქვენს მეგობრებს!