ცომი სოდის გარეშე, ტორტი სიროფის გარეშე. სრულყოფილება სიმარტივეშია- მარტივი დესერტი სრულყოფილი გემოთი.

by ekaterine

როგორც ამბობენ, სრულყოფილება სიმარტივეშია. ასე რომ, სპარტაკის ნამცხვარი მარტივია, მაგრამ შესანიშნავი გემოთი.

არა მხოლოდ შოკოლადის, არამედ შოკოლადი-თაფლის დესერტი. როდესაც ვხედავ ასეთი ნამცხვრის ფოტოს, მეჩვენება, რომ მისი მომზადება ძალიან რთულია. მაგრამ ეს რეცეპტი არღვევს სტერეოტიპებს: ერთი ფირფიტა, მარტივი კრემი, მრავალ კომპონენტიანი დეკორაციის ნაცვლად – შოკოლადი. ყველას შეუძლია მისი მომზადება  და თქვენც სცადეთ.

ტორტი “სპარტაკი”

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 130 გ

კვერცხი 3 ც

კაკაოს ფხვნილი 20 გრ

შაქარი 100 გ

გამაფხვიერებელი 2 ჩ / კ

თაფლი 2 სკ.

მოხაშული შედედებული რძე 350 გრ

კარაქი 150 გ

შავი შოკოლადი 50 გრ

მომზადება:

ათქვიფეთ კვერცხი და შაქარი 10 წუთის განმავლობაში. მასა უნდა გათეთრდეს. დაამატეთ თხევადი თაფლი და აურიეთ.

 

ცალკე შეურიეთ კაკაოს ფხვნილი და ხორბლის ფქვილი. დაამატეთ გამაფხვიერებელი. კარგად ავურიოთ.

 

ნაზად დაასხით კვერცხის ნარევი მშრალს. ათქვიფეთ სანამ გლუვი გახდება.

 

საცხობ ფირფიტაზე წაუსვით ზეთი. ჩაასხით ცომი მასში. აცხვეთ 12 წუთის განმავლობაში 180 ° C ტემპერატურაზე.

 

სანამ ცომი ღუმელშია, გააკეთეთ კრემი. მოხარშულ სგუშონს შეურიეთ დარბილებული კარაქი და კარგად შეაზილეთ.

 

როდესაც ბისკვიტი გაცივდება, გაჭერით ოთხ ნაწილად. თითოეული ფენას, გვერდებზე და ზემოდან წაუსვით კრემი, ააწყვეთ ტორტი. შედგით მაცივარში 60 წუთის განმავლობაში. მოაყარეთ გახეხილი შოკოლადი. ისევ შედგით მაცივარში 4 საათის განმავლობაში.

 

Related Articles