XX საუკუნის ბოლოს, ფრანგმა დიეტოლოგმა პიერ დუკანმა შეიმუშავა კვების სისტემა, რომლის საშუალებითაც შეგიძლიათ სწრაფად და დიდი ხნის განმავლობაში დაიკლოთ წონა. 100% ეფექტური, ის მყისიერად მიიღეს ჰოლივუდელმა ცნობილმა პირებმა: ჯენიფერ ლოპესი, პენელოპა კრუსი, ვიქტორია ბექჰემი. ქალებმა მთელი მსოფლიოდან მიმართეს ვარსკვლავური დუკანის დიეტის მაგალითს.
დუკანის დიეტას არ შეიძლება ეწოდოს მკაცრი, საკმაოდ დაბალანსებულია. მენიუ მრავალფეროვანია და მდიდარია, არც კი გამორიცხავს დესერტებს. გაგიზიარებთ დუკანის დიეტისთვის შესაფერისი ჯანსაღი ტკბილეულის რეცეპტებს.
დუკანის დესერტები
ვანილის ნაყინი
ინგრედიენტები
2 ს.კ. რძე, ცხიმის შემცველობა 1% მდე
2 კვერცხის გული
შაქრის შემცვლელი გემოვნებით
ვანილინი გემოვნებით
მომზადება
გაათბეთ რძე, მაგრამ არ მიიყვანოთ ადუღებამდე. დაამატეთ შაქარი და ვანილი, აურიეთ.
ათქვიფეთ კვერცხის გული ჩანგლით, ჩაასხით რძეში. გააგრძელეთ მიღებული მასის გათბობა და უწყვეტად აურიეთ. არ მოიხარშოთ!
გადმოიღეთ თასიცეცხლიდან, მოათავსეთ ნახევრად ცივი წყლით სავსე თასში.
გაცივებული მასა გადაიტანეთ კონტეინერში, გაგზავნეთ საყინულეში. 2 საათის შემდეგ, აურიეთ, დააბრუნეთ საყინულეში. 2 საათის შემდეგ, გაიმეორეთ პროცედურა.
შოკოლადის მაფინები ფინჯანში
ინგრედიენტები
3 ს.კ. უცხიმო რძის ფხვნილი
1 ჩ.კ. კაკაოს ფხვნილი
0,5 ჩ.კ. გამაფხვიერებელი
ვანილინი
1 კვერცხი
შაქრის შემცვლელი გემოვნებით
მომზადება
შეურიეთ ერთმანეთს და კარგად აურიეთ ყველა ინგრედიენტი. მიღებული მასა მოათავსეთ სილიკონის ფორმებში ან ფინჯნებში. შეავსეთ ტევადობის ორი მესამედი.
შედგით 3 წუთის განმავლობაში მიკროტალღურში სრულ მომზადებამდე.
შოკოლადის მერენგები
ინგრედიენტები
3 კვერცხის ცილა
3 ს.კ. კაკაოს ფხვნილი
0,5 ჩ.კ. გამაფხვიერებელი
2 ს.კ. შაქრის შემცვლელი
მომზადება
გააცხელეთ ღუმელი 150 გრადუსამდე. ათქვიფეთ ცილები შაქრის შემცვლელთან ერთად 8-10 წუთის განმავლობაში. ქაფი უნდა იყოს მკვრივი და სტაბილური.
ნაზად შეურიეთ კაკაო, ჩაის კოვზით მოათავსეთ მერენგები პატარა წრეების სახით პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე. გამოაცხვეთ და გემრიელად მიირთვით.
ვანილის პუდინგი
ინგრედიენტები
250 მლ უცხიმო რძე
2 ს.კ. შაქრის შემცვლელი
ვანილინი გემოვნებით
1 ს.კ. სწრაფად ხსნადი ჟელატინი
მომზადება
გაცხელეთ რძე 80 გრადუსამდე, დაამატეთ ვანილინი, შაქრის შემცვლელი და ჟელატინი. აურიეთ სანამ ჟელატინი მთლიანად დაიშლება.
გადმოიღეთ ცეცხლიდან, ჩაასხით ფორმებში, გააციეთ, შეაწყვეთ მაცივარში, სანამ გამაგრდება.
ხაჭოს დესერტი კენკრით
ინგრედიენტები
200 გრ უცხიმო ხაჭო
100 მლ რძე
შაქრის შემცვლელი გემოვნებით
2.5 ჩ.კ. სწრაფად ხსნადი ჟელატინი
50 გრ კენკრა (ახალი ან გაყინული)
50 მლ წყალი
დაასხით ჟელატინს წყალი, მოამზადეთ პაკეტზე მითითებული ინსტრუქციის შესაბამისად. შეურიეთ რძეს ხაჭო და შაქარი, დაამატეთ ჟელატინი. მიღებული მასა ათქვიფეთ ბლენდერით, დაამატეთ კენკრა.
მიღებული მასა მოათავსეთ ფორმებში და გაგზავნეთ მაცივარში, სანამ არ გამაგრდება.
დაბალკალორიული დესერტების მომზადება ღირს სცადოთ არა მხოლოდ ფიგურის შენარჩუნებისთვის. ისინი ასევე შესანიშნავია ბავშვთა და თერაპიული დიეტის დროს.