ინგრედიენტები
რძე 160 მლ
შაქარი 125 გ
ვანილის შაქარი 10 გ
კარაქი 220 გ
რძის ფხვნილი 240 გრ
კაკაოს პეჩენია 350 გ
მუქი შოკოლადი 120 გრ
ნუშის გული 10 გ
მომზადება
ჩაასხით რძე ქვაბში, დაამატეთ შაქარი, ვანილის შაქარი და აურიეთ. ადუღეთ სანამ შაქარი არ დნება და ნარევი ადუღდება. გადმოიღეთ ცეცხლიდან და გააცივეთ.
მიქსერით ათქვიფეთ 110 გრ დარბილებული კარაქი, თანდათანობით დაასხით ტკბილი რძის ნარევი. შემდეგ დაამატეთ რძის ფხვნილი პორციებად და ურიეთ სანამ არ გახდება ერთგვაროვანი.
მუქი შოკოლადი და 110 გრ კარაქი დადგით დაბალ ცეცხლზე, ურიეთ სანამ შოკოლადი მთლიანად არ დადნება.
მოათავსეთ კაკაოს პეჩენიები 18 x 22 სმ ზომის ნამცხვრის ფორმის ფსკეზე, გადაანაწილეთ თეთრი კრემი, კვლავ მოათავსეთ ნამცხვრები, დაასხით შოკოლადი და დაამშვენეთ ნუშის გულით. გააციეთ მაცივარში 3-4 საათის განმავლობაში.