ეს უჩვეულო ხილი ცნობილია მისი სასარგებლო თვისებებით, ამიტომ უმეტესწილად მურაბებს ვაკეთებ ბებიის რეცეპტის მიხედვით.

by ekaterine

კომში ცნობილია დიდი რაოდენობით სასარგებლო თვისებებით, განსაკუთრებით ანტისეპტიკურია, ის ასევე შესანიშნავი ანტიოქსიდანტია. ამ ხილის ჯემი საკმაოდ ტკბილია, მაგრამ ფორთოხალთან ერთად ის იძენს სასიამოვნო მომჟავო არომატს.

ინგრედიენტები

კომში 2.5 კგ

ფორთოხალი 2 ცალი

შაქარი 2 კგ

წყალი 2 ლ

მომზადება

კომში კარგად გარეცხეთ, მოაცილეთ კანი და ამოაჭერით გულები. დაასხით წყალი ქერქს და გულებს და ადუღეთ 20 წუთის განმავლობაში.

კომში დაჭერით ნაჭრებად, დაასხით ქერქების ნახარში და ადუღეთ 15 წუთის განმავლობაში.

გადაწურეთ სითხე და მასში დაამატეთ შაქარი, მიიყვანეთ ადუღებამდე და კიდევ 5 წუთი ადუღეთ.

დაასხით კომშს ცხელი სიროფი და დატოვეთ თავდახურული 12 საათის განმავლობაში.

გარეცხეთ ფორთოხალი და დაჭერით კუბებად, კანთან ერთად. დაამატეთ კომშს და დადგით დაბალ ცეცხლზე 30 წუთის განმავლობაში.

ცხელი ჯემი ჩაასხით სუფთა და მშრალ ქილებში და მოხუფეთ.

варенье из айвы

ეს ჯემი შესანიშნავია გაციების პროფილაქტიკისთვის. მას ჩაისთან მიირთმევენ ან ფუნთუშასთან ერთად, ყველა შემთხვევაში გემრიელი იქნება.

Related Articles