ოქროსფერი ქერქი და პიკანტური გემო – ფრანგული სტილის გოგრის ღვეზელი.

by ekaterine

ცივი შემოდგომის საღამოები შეგვიძლია გავატაროთ არა მარტო სამაგიდო თამაშებით, არამედ მოვამზადოთ უგემრიელესი კერძები, მაგალითად გოგრის. ბუნებამ ამ ფერადი ბოსტნეულის დამწიფება გადაწყვიტა მელანქოლიურ სეზონზე.

გთავაზობთ ფრანგული სამზარეულოს კერძის რეცეპტს, რომელიც ცნობილია როგორც “გრანდ დე პოტირონი”.

ინგრედიენტები

მზესუმზირის ზეთი 6 ს.კ.

ხახვი 1 ცალი

გოგრა 1 კგ

წყალი 60 მლ

ნაღები 120 მლ

კვერცხი 2 ცალი

პარმეზანი 100 გ

ორცხობილას საფანელი 0,5 ჭიქა

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი გემოვნებით

მომზადება

დაჭერით გოგრა და ხახვი. გააცხელეთ ტაფაში 3 ს.კ. მზესუმზირის ზეთი და გააწითლეთ ხახვი, შემდეგ ჩაყარეთ გოგრა, დაასხით წყალში და დააფარეთ. მოშუშეთ ბოსტნეული დაბალ ცეცხლზე 15–20 წუთის განმავლობაში.

ჩაშუშული გოგრა გადაიტანეთ თასში და ჩაზილეთ. კვერცხები შეურიეთ ნაღების კრემს და დაასხით ნარევი გოგრის პიურეს. შემდეგ დაამატეთ ნახევარი მითითებული რაოდენობით პარმეზანი, მარილი, წიწაკა თასში და აურიეთ.

საცხობ ფორმას წაუსვით 2 სკ. ზეთი, მოაყარეთ ნახევარი საფანელი, ჩაასხით გოგრის მასა, მოაყარეთ დარჩენილი საფანელი და პარმეზანი, ზემოდან მოასხით 1 ს.კ. ზეთი და მოათავსეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 175 გრადუსზე 35-40 წუთის განმავლობაში.

მიირთვით გემრიელად შესანიშნავი კერძი. თქვენს ოჯახში მოსწონთ გოგრა? ველოდებით თქვენს შთაბეჭდილებებს კომენტარებში!

Related Articles