“ფრანგული კოცნა” გარგარით
ძალიან ადვილად მზადდება. ცოტა მოთმინებაა საჭირო ცომის მოსაზელად. გამოდის ნაზი, ჰაეროვანი და ხრაშუნა.
შემადგენლობა
საფუარი 2 ჩ/კ.
წყალი 50 მლ
ხორბლის ფქვილი 400 გრ
მარილი 1 მწიკვი.
კარაქი 200 გ
კვერცხი 1 ცალი.
კვერცხის გული 1 ცალი.
არაჟანი 100 გ
გარგარი 1 კგ
მომზადება
თბილ წყალში ჩაყარეთ საფუარი და შაქარი.
მშრალ თასში ჩაყარეთ 3/4 ფქვილი, დაამატეთ კარაქი და ასვრიმეთ ხელით.
შემდეგ დაამატეთ არაჟანი, კვერცხი, კვერცხის გული, საფუარი, დარჩენილი ფქვილი და მოზილეთ ცომი.
ცომი მოათავსეთ ცელოფანში და შეინახეთ მაცივარში 3-4 საათი მაინც, შეგიძლიათ მთელი ღამითაც დატოვოთ.
გარგარი გარეცხეთ, გააშრეთ და გაჭერით ოთხად.
გამოიღეთ მაცივრიდან ცომის ნაწილი, დანარჩენი ისევ შეინახეთ მაცივარში გამოყენებამდე.
გაათხელეთ 2-3 სმ სისქეზე. ჭიქის დახნმარებით გამოჭერით რგოლები.
თითოეულ რგოლზე მოათავსეთ ერთი ნაჭერი გარგარი, გადმოკეცეთ, გვერდები შეკარით, ზემოდან მოაყარეთ შაქრის ფხვნილი. დაალაგეთ საცხობ ფორმაზე.
გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 25 წუთი, სანამ ვარდისფერს არ მიიღებს.
არ შეგეშინდეთ ექსპერიმენტების, შეგიძლიათ ნებისმიერი ხილი გამოიყენოთ. თბილს მოაყარეთ საქრის პუდრა და ისე მიირთვით.