პიკანტური სალათი ბადრიჯნით და პომიდვრით. ფერი, გემო, სოუსი – თითებს ჩაიკვნეტთ!

by ekaterine

ბადრიჯნის სალათი პომიდვრით იდეალურია როგორც თბილი, ასევე ცივად მირთმეული. მოამზადეთ და გაასინჯეთ ახლობლებს, ისინი უბრალოდ აღფრთოვანებული დარჩებიან.

შეწვისას ბადრიჯნის გემო კიდევ უფრო გამოხატულია. თუ დიეტურის მომზადება გსურთ ბადრიჯანი ღუმელში შეწვით, კანი მოაცილეთ და ისე გამოიყენეთ. ცხიმი კი უკვე მომზადებულ სალათს დაამატეთ.

სალათი საინტერესოდ გამოიყურება, თუ მას მოხალულ შელის თესლს მოაყრით. ყველა დეტალში იგრძნობა აღმოსავლური გემო.

შემადგენლობა

ბადრიჯანი 2 ცალი.

პომიდორი 4 ც.

ნიორი 2 კბილი

ქინძი 1 კონა

ბულგარული წიწაკა 1 ცალი.

ზეითუნის ზეთი 3 ს/კ.

სოიოს სოუსი 1 ს/კ.

ძმარი 1 სკ.

სიმინდის სახამებელი 1 ს/კ

მომზადება

ხახვი დაჭერით ნახევარრგოლებად, დაამატეთ ძმარი, დატოვეთ 10 წუთი.

 

ბადრიჯანი სამკუთხა ნაჭრებად დაჭერით, მოაყარეთ სახამებელი და შეწვით. შემწვარი დაალაგეთ ქაღალდის ხელსახოცზე.

 

პომიდორი დაჭერით ნაჭრებად, წიწაკა-რგოლებად და მოთუშეთ ტაფაზე, სადაც ბადრიჯანი შეწვით. გადმოიტანეთ პომიდორი და წიწაკაც ქაღალდზე.

 

ხახვს დაამატეთ სოიოს სოუსი, ნოირი და დაჭრილი ქინძი.

ყველაფერი ერთად მოათავსეთ ღრმა ჭურჭელში და ამოურიეთ.

 

სცადეთ და თუ მოგეწონათ რეცეპტი გაუზიარეთ მეგობრებსაც.

 

Related Articles