სწორი კვება ნიშნავს ყოველ 3 საათში ჭამას მცირე ულუფებით, მაგრამ სამსახურში ეს შეუძლებელია,გამოსავალი წახემსებაა, მაგრამ ეს უნდა იყოს სასარგებლო და დაბალკალორიული პროდუქტი, რომელსაც ძნელად იპოვით მაღაზიებში. გირჩევთ, თვითონ მოამზადოთ რაიმე გემრიელი და დაბალკალორიული საკვები, რომელიც შეგიძლიათ მიირთვათ შესვენებების დროს.
პეჩენია, რომლის რეცეპტსაც გთავაზობთ სწრაფად აქრობს შიმშილის გრძნობას, არ შეიცავს კვერცხს, ცხოველურ ცხიმებს და ტონა შაქარს.
სელის თესლი იქნება სასარგებლო ბონუსი თქვენი საჭმლის მომნელებელი სისტემის. ერთი პრობლემა იმაში მდგომარეობს, რომ ძალიან სწრაფად რჩება.
შემადგენლობა
ხორბლის ფქვილი 135 გ
შაქარი 25 გრ
მარილი 1 მწიკვი.
სელის თესლი 2 ს/კ.
წყალი 50 მლ
მზესუმზირის ზეთი 50 მლ
მომზადება
გაცრილ ფქვილში შევურიოთ მარილი, სელის თესლი და შაქარი.
წყალს დაასხით ზეთი, წამოადუღეთ და ჩაასხით ფქვილიან მასაში. სწრაფად მოზილეთ ცომი და დაასვენეთ 15 წუთი.
გაათხელეთ ცომი 0,5 მმ სისქეზე. გამოჭერით პატარა კვადრატები და დაალაგეთ გამოსაცხობ ფორმაზე, რომელზეც პერგამენტის ქაღალდია გაშლილი.
გამოაცხეთ 200 გრადუსზე 10 წუთით.
შეგიძლიათ მოამზადოთ ორი ან სამი პორცია. ნაწილი პეჩენია გაყინეთ, როცა დაგჭირდებათ, გამოიღეთ, ნახევარი საათის შემდეგ კი გამოაცხეთ.