მესამე წელია ეს ზურმუხტისფერი მურაბა ამშვენებს ჩემი საკუჭნაოს თაროებს.

by ekaterine

ერთხელ, როდესაც აგარაკზე ვიყავი, შევამჩნიე, რომ მეზობელმა მოხარშა მურაბა, რომლის შეფერილობამაც გამაკვირვა. დიდხანს ვფიქრობდი, რისგან შეიძლებოდა ასეთი მწვანე ჯემის მომზადება, შემდეგ გადავწყვიტე მეკითხა  და გავოცდი, როცა გავიგე, რომ ჩვეულებრივი პიტნის მურაბა იყო. ჩავიწერე რეცეპტი და პირველად ცოტა მოვხარშე, მესამე წელია ეს ზურმუხტისფერი მურაბა ამშვენებს ჩემი საკუჭნაოს თაროებს.

 

 

პიტნის ჯემი

შემადგენლობა

1 ლ წყალი

200 გ პიტნა

1 ლიმონი

2 ჭიქა შაქარი

1 პაკეტი ნებისმიერი სახის ჟელატინი

მწვანე საკვები საღებავი

მომზადება

პიტნის ნორჩი ღეროები ფოთლებით გარეცხეთ, გააშრეთ და დაჭერით წვრილად.

 

 

ლიმონი გარეცხეთ და დაჭერით ნებისმიერი ფორმის ნაჭრებად. ქვაბში ჩაყარეთ დაჭრილი პიტნა და ლიმონი და დაასხით მდუღარე წყალი.

 

 

ადუღეთ 20 წუთი და თან ურიეთ. შემდეგ გაწურეთ საცერში ან მარლაში, რომ მიიღოთ გამჭვირვალე სითხე.

 

სუფთა გაწურული სიროფი ჩაასხით ისევ ქვაბში და დაუმატეთ შაქარი. ადუღეთ არანაკლებ 30 წუთისა. რაც დიდხანს ადუღებთ, უფრო გასქელდება მასა.

 

 

დაუმატეთ ჟელატინი ან აგარ-აგარი, ადუღეთ კიდევ 2 წუთი და გადმოდგით ცეცხლიდან.

 

 

მურაბას დაუმატეთ საკვები საღებავი, რომელიც მას ნათელ შეფერილობას შესძენს. ჩაასხით სტერილურ ქილებში და მოხუფეთ.

 

 

აი ასე დავიწყე მომზადება პიტნის ჯემის, რომელიც  გემრიელი და სასარგებლო დესერტია. ის არამარტო მურაბა, არამედ საუკეთესო წამალიცაა.

გიყვართ მურაბების მომზადება? გაგვიზიარეთ კომენტარებში, რომელი მურაბა გამოგდით უკეთესად?

Related Articles