საოცარი გემოს ზღაპრული დესერტი “ბლომანჟე”.

by ekaterine

ცივი ფრანგული დესერტი “ბლომანჟე” გვხვდება სხვადასხვა რეცეპტით. მიუხედავად იმისა, რომ მისი იდეა  ფრანგ მზარეულებს  ეკუთვნის, ისტორიკოსები ირწმუნებიან, რომ რეცეპტი აღმოსავლეთიდან მოდის.

ხშირად ამსგავსებენ ფრანგულ პანა-კოტას, მაგრამ ბლომანჟე უფრო მსუბუქი და ნაკლებად ფოროვანია.

შემადგენლობა

ჟელატინი 30 გრ

რძე 200 მლ

დაბალცხიმიანი ხაჭო 700 გრ

არაჟანი 250 გ

შაქარი 200 გრ

ფორთოხალი 1 ც.

თეთრი ყურძენი 100 გ

ქოქოსის ფანტელები 1 ს/კ.

მუქი შოკოლადი 50 გ

მომზადება

დაასხით ჟელატინს თბილი რძე და დადგით 60 წუთის განმავლობაში.

 

ათქვიფეთ მიქსერით შაქარი, ხაჭო და არაჟანი.

 

ფორთოხალს მოაცალეთ ქერქი და დაჭერით ნაჭრებად. ყურძნის მარცვლები გაჭერით შუაზე.

 

დადგით ჟელატინიანი რძე დაბალ ცეცხლზე, ურიეთ, რომ გაიხსნას. არ უნდა აადუღოთ.

ჟელატინიანი მასა, ხაჭოს მასა და ხილი ერთმანეთში აურიეთ. სილიკონის ფორმაში ჩაასხით და შედგით მაცივარში 4-5 საათით.

მაცივრიდან გამოღების შემდეგ მოაყარეთ ქოქოსის ფანტელი და გახეხილი შოკოლადი.

 

 

კლასიკურ ბლომანჟეში არ გამოიყენოთ კივი და ანანასი. ეს ხილი ჟელატინს ანეიტრალებს და არ გაიყინება. შეგიძლიათ მანდარინი და მარწყვის გამოყენება, მაგრამ ყველაზე საუკეთესო ფორთოხლისა და ყურძნის ტანდემია.

Related Articles