დახვეწილი, პიკანტური, ოდნავ მომჟავო გემოს ქლიავის მარმალადი. კაკალი კი ხაზს უსვამს მის დახვეწილ გემოს.

by ekaterine

ქლიავის მარმალადი გამოდის ნაზი, პიკანტური, ოდნავ მომჟავო გემოთი, კაკალი კი ხაზს უსვამს მის დახვეწილ გემოს.

შემადგენლობა

ქლიავი 600 გ

თაფლი 150 გ

აგარ-აგარი 3 ს/კ.

დარიჩინი გემოვნებით

მიხაკი გემოვნებით

ქლიავს ამოაცალეთ კურკა და მიხაკ-დარიჩინთან ერთად დააბლენდერეთ.

მასას დაამატეთ აგარ-აგარი და 2-3 წუთი ადუღეთ.

კაკალი მოხალეთ, დააბლენდერეთ.

ქლიავის მასას დაუმატეთ თაფლი და აურიეთ.

ფორმაზე გაშალეთ ცელოფანი, მოაყარეთ დაფქვილი კაკალი და დაასხით ქლიავის მასა თანაბრად. 2 საათით შედგით მაცივარში.

გაციებული მარმალადი დაჭერით ნაჭრებად, მოაყარეთ დაფქვილი კაკალი და მიირთვით.

 

Related Articles