გამომცხვარი ბეზე და ალუბალი…ისეთი გემრიელია და ელეგანტური… გულგრილს არავის დატოვებს!

by ekaterine

ტორტი ” ალუბალი თოვლის ქვეშ”

შემადგენლობა

კარაქი 150 გ

შაქარი180 გ

ხორბლის ფქვილი 2 ჭიქა.

კვერცხი 3 ცალი

ალუბალი 500 გრ

საცხობი ფხვნილი 1 ჩ/კ

სახამებელი 1 ს/კ.

ცოტა მარილი

მომზადება

ოთახის ტემპერატურის კარაქში ათქვიფეთ 3 კვერცხის გული, 2 ს/კ. შაქარი და ცოტა მარილი.

შეგიძლიათ ცოტა ვანილი დაამატოთ და 1-2 წუთი მიქსერით ათქვიფოთ.

 

ფქვილში აურიეთ გამაფხვიერებელი და მოზილეთ ელასტიური ცომი. გაათხელეთ ცხიმწასმულ ფორმაზე ისე, რომ გვერდებზეც გადავიდეს.

ზემოდან დაალაგეთ ალუბალი.

 

15-20 წუთით შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.

3 კვერცხის ცილას დაამატეთ 2/3 შაქრის ფხვნილი და ათქვიფეთ ბეზე. საკონდიტრო ტომრის ან კოვზის დახმარებით, ბეზე დასვით ალუბლებზე, 150 გრადუსამდე დაუწიეთ ტემპერატურას და კიდევ 10 წუთით შედგით ტორტი ღუმელში.

ოდნავ უნდა შევარდისფერდეს.

 

გამოცხობის შემდეგ გამორთეთ ღუმელი და კოდევ 10 წუთს დააყოვნეთ ტორტი. “ალუბალი თოვლის ქვეშ” მზად არის.

 

შეგიძლიათ ალუბლის ნაცვლად გამოიყენოთ მარწყვი, სმაროდინ ან ნებისმიერი წვნიანი კენკრა.

 

Related Articles