წაიკითხეთ ვაშლის რულეტის რეცეპტი და აუცილებლად მოგინდებათ მისი გამოცხობა. აქ მთავარი მარტო შიგთავსი არ არის, ასევე განსაკუთრებულია ცომი ნიგვზით, ბეზე, ფქვილი და არომატისთვის ცოტა ქოქოსი.
შემადგენლობა
კვერცხის ცილა 5 ცალი.
კვერცხის გული 1 ცალი.
შაქარი 140 გ
მარილი დანის წვერით
ხორბლის ფქვილი 80 გ
საცხობი პუდრი 1 ჩ/კ.
კაკალი 100 გ
ქოქოსის ფანტელი 50 გ
ქიშმიში 50 გრ
ვაშლი 700-800 გ
კარაქი 20 გ
შაქრის ლერწამი 2-3 ს/კ.
მომზადება
გაფცქვენით ვაშლი და თხელ ნაჭრებად დაჭერით. ცხიმწასმულ ფორმაზე მოაყარეთ შაქრის ლერწამი.
დაალაგეთ ვაშლის ნაჭრები.
დაფქვით კაკალი. შეურიეთ მა ფქვილი და ქოქოსის ფანტელები. დაამატეთ საცხობი ფხვნილისა და წყალში გაფუებული ქიშმიშის მასა.
ცილას მოაყარეთ მარილი და თქვიფეთ გათეთრებამდე, დაამატეთ გული და მშრალი ფქვილიანი მასა და აურიეთ.
თანაბრად გაანაწილეთ ათქვეფილი მასა ვაშლის ფენაზე და შედგით ღუმელში 160 გრადუსზე 35 წუთის განმავლობაში.
ცხელ-ცხელი გადაახვიეთ რულეტივით და გააციეთ.
ზემოდან შეგიძლიათ მოაყაროთ შაქრის პუდრი, მოასხათ მინანქარი ან წაუსვათ კრემი. გემრიელად მიირთვით!