” ჩიტის რძე”
შემადგენლობა
ჟელატინი 24-30 გრ
რძე 300 მლ
შაქარი 625 გრ
არაჟანი 450 გრ
ნაღები 450 გრ
კაკაოს ფხვნილი 5 ს/კ.
წყალი 1 ჭიქა
მზესუმზირის ზეთი 1 ს/კ.
მომზადება
შეურიეთ ერთმანეთს 2 პაკეტი ჟელატინი და 1 ჭიქა რძე, დადგით საშუალო ცეცხლზე და კარგად გააცხელეთ, არ აადუღოთ. გადმოდგით და გააციეთ.
ათქვიფეთ მიქსერით 1 ჭიქა შაქარი, არაჟანი და ნაღები. ფრთხილად ჩაასხით რძიანი ჟელატინი. საშუალო სიჩქარეზე თქვიფეთ 2 წუთი.
ცხიმწასმულ ფორმაში ჩაასხით ეს მასა, ზედაპირი თანაბრად გადაასწორეთ და შედგით მაცივარში გასაციებლად.
არ დაგავიწყდეთ სახურავის დაფარება.
აურიეთ ერთმანეთში დარჩენილი შაქარი, ჟელატინი, 100 გრამი რძე 1 ჭიქა წყალი და კაკაო, დადგით ნელ ცეცხლზე და წამოადუღეთ.
როცა კარგად ადუღდება, გადმოდგით და გააციეთ დაახლოებით ერთი საათი.
მაცივრიდან გამოიღეთ ფორმა და ნაღებიან მასას ფრთხილად დაასხით მინანქარი. ახლა 5 საათით შედგით მაცივარში გასაციებლად.
ეს დესერტი მოითხოვს ცოტა მეტ ყურადღებას, ვიდრე სხვა ტკბილეული, მაგრამ შედეგი სულ სხვაა. მის დანახვაზე ნუ გაგიკვირდებათ ახლობლების რეაქცია, “ჩიტის რძე” ნამდვილად იმსახურებს კომპლიმენტებს!