მის დანახვაზე ნუ გაგიკვირდებათ ახლობლების რეაქცია, “ჩიტის რძე” ნამდვილად იმსახურებს კომპლიმენტებს!

by ekaterine

” ჩიტის რძე”

შემადგენლობა

ჟელატინი 24-30 გრ

რძე 300 მლ

შაქარი 625 გრ

არაჟანი 450 გრ

ნაღები 450 გრ

კაკაოს ფხვნილი 5 ს/კ.

წყალი 1 ჭიქა

მზესუმზირის ზეთი 1 ს/კ.

მომზადება

შეურიეთ ერთმანეთს 2 პაკეტი ჟელატინი და 1 ჭიქა რძე, დადგით საშუალო ცეცხლზე და კარგად გააცხელეთ, არ აადუღოთ. გადმოდგით და გააციეთ.

ათქვიფეთ მიქსერით 1 ჭიქა შაქარი, არაჟანი და ნაღები. ფრთხილად ჩაასხით რძიანი ჟელატინი. საშუალო სიჩქარეზე თქვიფეთ 2 წუთი.

ცხიმწასმულ ფორმაში ჩაასხით ეს მასა, ზედაპირი თანაბრად გადაასწორეთ და შედგით მაცივარში გასაციებლად.

არ დაგავიწყდეთ სახურავის დაფარება.

აურიეთ ერთმანეთში დარჩენილი შაქარი, ჟელატინი, 100 გრამი რძე 1 ჭიქა წყალი და კაკაო, დადგით ნელ ცეცხლზე და წამოადუღეთ.

როცა კარგად ადუღდება, გადმოდგით და გააციეთ დაახლოებით ერთი საათი.

მაცივრიდან გამოიღეთ ფორმა და ნაღებიან მასას ფრთხილად დაასხით მინანქარი. ახლა 5 საათით შედგით მაცივარში გასაციებლად.

ეს დესერტი მოითხოვს ცოტა მეტ ყურადღებას, ვიდრე სხვა ტკბილეული, მაგრამ შედეგი სულ სხვაა. მის დანახვაზე ნუ გაგიკვირდებათ ახლობლების რეაქცია, “ჩიტის რძე” ნამდვილად იმსახურებს კომპლიმენტებს!

Related Articles