ბაზლამა ეს არის თურქული პური, რომელსაც მიირთმევენ ჩაისთან ერთად საუზმეზე. ის გემრიელია კარაქთან და ყველთან ერთად.
კლასიკური რეცეპტის მიხედვით მას საფუარზე და წყალზე ამზადებენ. მაგრამ თუ საფუვრიანი ცომი არ მოგწონთ, შემოგთავაზებთ ალტერნატიულ რეცეპტს, რომელიც ნამდვილად შეგიყვარდებათ.
როგორ გამოვაცხოთ ბაზლამა ტაფაზე
დიდი პლიუსი ის არის, რომ მის მოსამზადებლად რამოდენიმე ინგრედიენტია საჭირო, თან იაფი და ადვილად მოსაძებნი ჩვენს სამზარეულოში.
შემადგენლობა
400 გრამი ფქვილი
250 მლ კეფირი
მარილი გემოვნებით
1 ჩ/კ. სოდა
მომზადება
ფქვილს დაამატეთ სოდა და მარილი.
ჩაყარეთ ცომისთვის განკუთვნილ ჭურჭელში ფქვილი, თანდათან დაამატეთ კეფირი და მოზილეთ ცომი. ცომი უნდა იყოს რბილი და ნაზი.
ცომი ხელზე რომ არ მიგეწებოთ, ხელი ოდნავ დაისველეთ ზეთით.
ცომი 10 წუთით დაასვენეთ მაცივარში.
ცომი გაყავით 5 ნაწილად, თითოეული გაათხელეთ სქელი ბლინის სისქეზე.
დაჩხვლიტეთ ჩანგლით თითოეული. ტაფა გაახურეთ ცეცხლზე.
გამოაცხვეთ საშუალო ცეცხლზე ორივე მხარეს და ცხელსვე წაუსვით კარაქი ზემოდან. ტაფას ცხიმი არ სჭირდება.
გამოდის ძალიან არომატული, რომელიც პურის საუკეთესო შემცვლელია.