გაზაფხულთან ერთად მოდის ყველასთვის საყვარელი დღესასწაულები, მათ შორის აღდგომა. აღდგომის დღესასწაული გარკვეულ ტრადიციებთან არის დაკავშირებული. ამ დღისთვის აცხობენ ტრადიციულ დესერტებს. დროა ჩვენც ვისწავლოთ მათი მომზადება.
გემრიელი კულიჩის რეცეპტი
დიდხანს ვეძებდი ისეთ რეცეპტს, რომელზეც დიდი დრო არ დამეკარგებოდა. ძიებები წარმატებულად დაგვირგვინდა და მოხარული ვიქნები მოგაწოდოთ რეცეპტი უგემრიელესი კულიჩების, რომელსაც ადვილად გამოაცხობთ თქვენი საყვარელი ახლობლებისთვის.
ინგრედიენტები
შედედებული რძე 760 გრ
600 გ ფქვილი
6 კვერცხი
2 ჩ/კ. საცხობი ფხვნილი
2 გრ დაფქვილი იმბირი
ვანილი გემოვნებით
200 გ შაქრის პუდრა
1 ს/კ. ლიმონის წვენი
მომზადება
ათქვიფეთ 4 კვერცხი
ჩაასხით შედედებული რძე და აურიეთ
დაამატეთ ფქვილი საცხობ ფხვნილთან ერთად და გააკეთეთ ცომი.
დაამატეთ გახეხილი იმბირი(კოჭა). ის აძლევს დესერტს არომატს.
ცხიმწასმულ ფორმებში ჩაასხით ცომი ნახევრამდე. გამოცხობის დროს ორჯერ იმატებს ზომაში.
შედგით ღუმელში 200 გრადუსზე 35 წუთით.
2 კვერცხის ცილა ათქვიფეთ მიქსერით.
დაამატეთ ლიმონის წვენი და შაქრის პუდრა. გამომცხვარი კულიჩები მორთეთ ამ მინანქრით და დატოვეთ მთელი ღამით.
თუ გინდათ სააღდგომო პასკის გამოცხობა სახლში, მაგრამ დრო არ გაქვთ, ეს რეცეპტი საუკეთესოა. სცადეთ და ისიამოვნეთ ამ გემრიელი სადღესასწაულო დესერტით!