ღრუბელის მსგავსი ფრანგული დესერტი “მერენგა” 3 წუთში!

by ekaterine

გთავაზობთ ტრადიციული ფრანგული დესერტის Meringue რეცეპტს, რაც დაახლოებით 10 წუთს წაიღებს.

ის მხოლოდ სტრუქტურის მიხედვით არ ეკუთვნის ჰაეროვან დესერტებს. წარმოიშვა მე-17  საუკუნეში “მერენგას” სახელწოდებით. ისეთი მარტივია, რომ ბავშვიც მოამზადებს.

ინგრედიენტები:

1 კვერცხის ცილა

შაქარი 300 გრამი

ათქვიფეთ ცილა და შაქარი კარგად, ღრუბელივით უნდა გახდეს და გასქელდეს.

გააკეთეთ პატარა ბურთები, დააწყეთ თეფშზე 5 სმ-ის დაცილებით და შედგით მიკროტალღურ ღუმელში 2-3 წუთით.

როგორც კი ბეზე დაიწყებს ზომაში ზრდას, 30 წამში მზად იქნება. შეგიძლიათ ბეზეში ქოქოსის და ვანილის დამატებაც.

 

Related Articles