შემადგენლობა
ხაჭო 1 კგ
კვერცხი 1 ც.
კვერცხის ცილა 8 ცალი.
კვერცხის გული 8 ცალი.
კარაქი 225 გ
შაქრის ფხვნილი 375 გ
ვანილი 2 გრ
სახამებელი 3 ჩ/კ.
ქიშმიში 100 გრ
ხორბლის ფქვილი 250 გრ
მარილი
მომზადება:
125 გრ. შერბილებული კარაქი ათქვიფეთ 125 გრ. შაქართან ერთად. დაამატეთ 1 კვერცხი, ვანილი, ფქვილი. მოზილეთ ცომი და ერთი საათით შეინახეთ მაცივარში.
ნახევარზე ცოტა მეტი ცომი გააბრტყელეთ და კალკადაფენილ ფორმაზე მოათავსეთ, ჩანგლით დაჩხვლიტეთ რამოდენიმე ადგილას და ნახევარი საათით მაცივარში მოათავსეთ.
შემდეგ გამოიღეთ მაცივრიდან და 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 15 წუთით შედგით.
დააბლენდერეთ ხაჭო. ათქვიფეთ დარჩენილი კარაქი და 200 გრ. შაქარი, ამ მასაში მონაცვლეობით შეათქვიფეთ თითო კვერცხის გული და თითო კოვზი ხაჭო.
ათქვიფეთ კვერცხის ცილა მარილთან ერთად, დაამატეთ ქიშმიში, სახამებელი, 50 გრ. შაქრის პუდრი. ცილიანი და ხაჭოიანი მასა ერთმანეთში შეურიეთ და ათქვიფეთ.
გამომცხვარ ფირფიტაზე გაშალეთ გულსართი. დარჩენილი ცომი, დაჭერით ზოლებად და დააკარით ზემოდან.
180 გრადუსზე 50 წუთით შედგით ღუმელში, შემდეგ გამორთეთ, გააღეთ კარი და დატოვეთ ერთი საათის განმავლობაში. ზემოდან შეგიძლიათ მოასხათ ლიმონის წვენში არეული შაქრის სიროფი. გემრიელად მიირთვით!