20.3K
ინგრედიენტები:
ყაბაყი 1 ც
ბადრიჯანი 1 ც
პომიდორი 4 ც
მაგარი ყველი 100 გ
ბაზილიკი20 გ
ნიორი 4 კბილი
ზეითუნის ზეთი 2 ს/კ
მწვანილი, მარილი, პილპილი გემოვნებით
მომზადება:
ყაბაყი, ბადრიჯანი და პომიდორი გარეცხეთ და დაჭერით მრგვლად, თანაბარი ზომის 0,5 სმ. სისქის ნაჭრებად.
ყველის ნახევარი დაჭერით თხელ ნაჭრებად, ნახევარი კი გახეხეთ.
ცხიმწასმულ ღრმა ფორმაში ჩაალაგეთ მონაცვლეობით დაჭრილი ინგრედიენტები: ტაბაყი, პომიდორი, ბადრიჯანი, ყველი…
მოამზადეთ სოუსი. 2 ს/კ ზეითუნის ზეთი, პროვანსული მწვანილი, დაჭყლეტილი ნიორი, მარილი, პილპილი და ნედლი რეჰანი(ბაზილიკი).
მოასხით ბოსტნეულს და 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში შედგით 20 წუთით. გამოიღეთ, მოაყარეთ გახეხილი ყველი და 5 წუთით ისევ შედგით ღუმელში. სურვილისამებრ მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი ზემოდან.