4.2K
ფრანგული კრეკერი
ინგრედიენტები
100 გრ კარაქი
100 გრ შაქრის პუდრა
100 გრ ფქვილი
3 კვერცხის ცილა
მომზადება
დაარბილეთ კარაქი მიქსერით, დაუმატეთ შაქრის პუდრა და ათქვიფეთ. ნელ-ნელა დაუმატეთ კვერცხის ცილა, ფქვილი და მოზილეთ ცომი. საცხობ ფორმას დააფინეთ პერგამენტი, ბისკვიტის მასა ჩაასხით საკონდიტრო ტომარაში და დაასხით ფორმაზე ზოლებად, ერთმანეთისგან 5 სმ დაშორებით. შედგით 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 10 წუთით. როცა გამოცხვება, გაგრილებულ ნამცხვარს მოაყარეთ შაქრის პუდრა.
სურვილისამებრ, შეგიძლიათ ნამცხვარს მოასხათ შოკოლადის მინანქარი ან მოაყაროთ თხილი ასე ამზადებენ გერმანიაში. თუ დრო გაქვთ, შეგიძლიათ ნამცხვრებს წაუსვათ რძის ან არაჟნის კრემი. გაუზიარეთ ეს რეცეპტი მეგობრებს!