თუ კლასიკური შარლოტა უკვე მოგეწონათ, თქვენს ყურადღებას წარმოგიდგენთ მდიდრულ ვაშლის ღვეზელს სუფლესთან ერთად. ეს არის საოცრად გემრიელი საკონდიტრო ნაწარმი, რომლის შთამბეჭდავ არომატს შეუძლია თავბრუ დაგახვიოთ.
ეს უგემრიელესი ღვეზელი შედგება ფხვიერი ცომისაგან, წვნიანი ვაშლის ფენისა და საოცრად ნაზი კრემისგან. ამ სამი კომპონენტის კომბინაცია წარმოუდგენლად წარმატებულია. ძნელი წარმოსადგენია უკეთესი კომბინაცია.
როგორ მოვამზადოთ ვაშლის ღვეზელი სუფლეთი
ამ ფანტასტიკური ნამცხვრის გასაღები ჰაეროვანი კრემია, რომლის მოსამზადებლად ყველაზე გავრცელებული ინგრედიენტებია საჭირო. მნიშვნელოვანია მხოლოდ კვერცხის ცილა საფუძვლიანად ავთქვიფოთ მყარ მწვერვალებამდე და ჩათვალეთ, რომ სამუშაოს ნახევარი დასრულებულია. ამის გაკეთება შეგიძლიათ მიქსერის გარეშეც. თქვენ მიიღებთ ფუმფულა ქაფს ჩვეულებრივი სათქვეფის გამოყენებითაც.
ინგრედიენტები
კვერცხი 2 ც
შაქარი 120 გრ
გამაფხვიერებელი 1 ს/კ
ვანილის შაქარი 1 ს/კ
ხორბლის ფქვილი 250 გრ
კარაქი 90 გრ
მარილი 1მწიკვი
ვაშლი 500 გრ
ლიმონის წვენი 3 ს.კ.
არაჟანი 400 გრ
სიმინდის სახამებელი 30 გრ
მომზადება
ხორბლის ფქვილი შეურიეთ გამაფხვიერებელს და მარილს. დავამატოთ გაციებული კარაქი, დავჭრათ წვრილად. აურიეთ ყველაფერი. გამოყავით მისგან მესამედი. ნამცხვრის მცირე ნაწილი მოათავსეთ ცელოფანში და შედგით საყინულეში 15 წუთის განმავლობაში.
გააცალკევეთ ცილა გულებისგან. გულებს დაუმატეთ 40 გრ შაქარი. საფუძვლიანად აურიეთ. კვერცხის ნაზავი ჩაასხით ფქვილიან მასაში. ყველაფერი კარგად აურიეთ. დააფინეთ საცხობ ფორმას საცხობი ქაღალდი. მოათავსეთ მასში ცომის უმეტესი ნაწილი, გაასწორეთ გვერდები. ფორმა შედგით მაცივარში 20 წუთით.
მოამზადეთ ხილის შიგთავსი. გარეცხეთ ვაშლი. გაასუფთავეთ და დაჭერით ხილი კუბებად. ვაშლს დაუმატეთ ლიმონის წვენი. აურიეთ კარგად.
ვაშლები მოათავსეთ ტაფაში. მათ დაუმატეთ 40 გრ შაქარი. ყველაფერი კარგად აურიეთ. ადუღეთ ხილი დაბალ ცეცხლზე 10 წუთის განმავლობაში, ენერგიულად აურიეთ.
მოამზადეთ კრემის სუფლე. ღრმა კონტეინერში შეურიეთ კვერცხის ცილა 40გრ ჩვეულებრივ და 1 ჩ.კ. ვანილის შაქარს. ათქვიფეთ მყარი მწვერვალების ჩამოყალიბებამდე. დაუმატეთ არაჟანი და სიმინდის სახამებელი. ათქვიფეთ ყველაფერი, სანამ არ გახდება ფუმფულა და ერთგვაროვანი.
გაცივებული ვაშლები მოათავსეთ ცომთან ერთად ტაფაში, თანაბრად გაანაწილეთ. ზემოდან მოათავსეთ კრემის სუფლე, გაასწორეთ. ღვეზელს ზემოდან მოაყარეთ ფქვილის ნამცეცები.
ტაფა შედგით 170 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 40–45 წუთის განმავლობაში. მზადაა!
როგორც კი ღვეზელს ღუმელიდან გამოიღებთ, გაგიკვირდებათ როგორი ფუმფულაა. რამდენიმე წუთის შემდეგ, როცა ზემოდან ოდნავ გაცივდება, ნამცხვარი ოდნავ დაჯდება. ამის მიუხედავად, დესერტი არ დაკარგავს ჰაეროვან ტექსტურას.