ამ დესერტს ნაყინის გემო აქვს!

by ekaterine

თხილის შიგთავსიანი მილები

ინტერნეტში მრავალსაათიანმა ძიებამ შედეგი არ გამოიღო და თქვენ ჯერ კიდევ არ იცით რა მოამზადოთ ჩაისთვის? ჩვენ გირჩევთ, გამოაცხოთ სურნელოვანი მილები. ისინი ჩაის სმის პროცესს უბრალოდ ჯადოსნურს გახდიან.

ამ დესერტის ყოველი ლუკმა არის ტკბობა ფხვიერი ცომით, რომელიც ნაყინივით დნება პირში და გემრიელი შიგთავსით. ეს მილები ივსება დაქუცმაცებული თხილით, შაქრით და დარიჩინით. ეს არის კლასიკური კომბინაცია, რომელიც თავისთავად შესანიშნავი დესერტია.
როგორ გავაკეთოთ გემრიელი დესერტი: შევსების ვარიანტები
მიუხედავად იმისა, რომ თხილის ტრადიციული შიგთავსი გემრიელია, არსებობს მრავალი ვარიაცია, რომელსაც შეუძლია კიდევ უფრო მეტი არომატი და გემო შემატოს თქვენს ნამცხვრებს. შეგიძლიათ გამოიყენოთ ჩირის პატარა ნაჭრები, როგორიცაა გარგარი ან ქლიავი. დაუმატეთ ისინი ნიგოზს, რომ მარწყვს დამატებითი სიტკბო მისცეს. შიგთავსი ასევე შეგიძლიათ გაამდიდროთ შავი ან რძის შოკოლადის ნაჭრებით. დნობის შემდეგ, ასეთი პროდუქტი დესერტს აბსოლუტურად ფანტასტიკურს გახდის.

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 650 გრ

არაჟანი 500 გრ

მარილი 0,25 ჩ/კ

კარაქი 200 გრ

ლიმონმჟავა 0,3 ჩ/კ

სოდა 0,5 ჩ/კ

ვანილის შაქარი გემოვნებით

ნიგოზი 400 გრ

შაქარი 200 გრ

დარიჩინი გემოვნებით

მომზადება

მოამზადეთ ცომი. ღრმა თასში აურიეთ ხორბლის ფქვილი. მას დაუმატეთ მარილი, სოდა და ლიმონმჟავა.

წინასწარ გაცივებული კარაქი გავხეხოთ მსხვილ ნახვრეტიან სახეხზე. დაუმატეთ ფქვილს. აურიეთ ყველა ინგრედიენტი, სანამ ნამსხვრევები მაქსიმალურად ერთგვაროვანი არ გახდება.

მოზილეთ ერთგვაროვანი რბილი ცომი, რომელიც ოდნავ გეწებება ხელებზე. ჩვენ ვახვევთ მას ცელოფანში. ცომი შედგით მაცივარში 1 საათით.

მოვამზადოთ შიგთავსი. ნიგოზი მოათავსეთ ბლენდერის თასში. წვრილად დამტვრეული გადაიტანეთ ღრმა კონტეინერში.

მიღებულ ნამსხვრევებს დაუმატეთ ჩვეულებრივი და ვანილის შაქარი, ასევე დაფქული დარიჩინი. შეურიეთ ყველა კომბინირებული ინგრედიენტი საფუძვლიანად.

ცომი გამოიღეთ მაცივრიდან. ვყოფთ 9 თანაბარ ნაწილად, რომელთაგან თითოეულს ბურთულად ვაყალიბებთ. სამუშაო ზედაპირს მოაყარეთ ფქვილი და გააბრტყელეთ ცომი მასზე ყველაზე თხელ მრგვალ ფენებად.

ცომი დავჭრათ 12 სამკუთხედად. ცომის ფართო კიდეზე მოათავსეთ 1 ჩ/კ. თხილის შევსება. ცომის კიდეებს შიგნიდან ვახვევთ, შემდეგ კი ყველაფერს მჭიდრო მილებად ვახვევთ. იგივე გაიმეორეთ დანარჩენ ინგრედიენტებთან ერთად.

დაფარეთ საცხობი ფურცელი პერგამენტით. ჩვენ მასზე ვათავსებთ მილებს. შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთის განმავლობაში. მზადაა!

სცადეთ შევსების სხვადასხვა ვარიანტები, დაამატეთ ახალი ინგრედიენტები და შექმენით უნიკალური გემოს კომბინაციები ამ დელიკატესის მომზადებისას.

Related Articles