გემრიელი ვახშამი, რომელიც გააოცებს ყველას.

by ekaterine

ყაბაყის პასტის მომზადება საკმაოდ მარტივი და სახალისო პროცესია, რომელშიც ბავშვებსაც კი სურთ დაგეხმაროთ.  აიღეთ ბოსტნეულის გამწმენდი და რამდენიმე წუთში მზა ყაბაყის საოცარი პასტა გექნებათ!

ეს კერძი აუცილებლად მოითხოვს ბევრ სანელებელს. ამიტომ, დაამატეთ პაპრიკა, ხმელი სუნელი და წიწაკა, ასევე გამოიყენეთ თქვენი საყვარელი სანელებლები. სურნელოვანი ხრაშუნა ყაბაყი და წვნიანი ხორცი შესანიშნავი კომბინაციაა.

ყაბაყის პასტა: ძირითადი დახვეწილობა

მნიშვნელოვანია გვახსოვდეს, რომ ყაბაყის პასტის მომზადებისას უნდა დაივიწყოთ მისი აქტიური მორევა. უბრალოდ შეანჯღრიეთ ტაფა ისე, თითქოს ბლინებს ატრიალებთ. წინააღმდეგ შემთხვევაში, ყაბაყის სპაგეტი შეიძლება გახდეს ფაფა.

ინგრედიენტები

ყაბაყი 2 ც

მარილი შავი პილპილი გემოვნებით

ნივრის ფხვნილი გემოვნებით

ქათმის ფილე 250 გრ

ხახვი 1 ც.

ტომატის პასტა 3 ს.კ.

წყალი 100 მლ

პაპრიკა 0,5 ჩ/კ

ხმელი სუნელი 0,5 ჩ/კ

მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

მყარი ყველი 50 გრ.

მომზადება

გარეცხეთ ყაბაყი. ბოსტნეულის სახეხით ვამზადებთ სპაგეტს ყაბაყისგან.

გაასუფთავეთ ხახვი. ხახვი და ხორცი დავჭრათ კუბიკებად. შევწვათ გახურებულ ტაფაზე მზესუმზირის ზეთში.

დაუმატეთ მარილი, ხმელი ნიორი და პაპრიკა. აურიეთ ყველაფერი საფუძვლიანად. შემდეგ დაამატეთ სოიოს სოუსი. დაამატეთ ტომატის პასტა და წყალი. კვლავ აურიეთ და გააჩერეთ კიდევ 3 წუთი.

მოათავსეთ ყაბაყის სპაგეტი. მოაყარეთ პილპილი, მარილი და ხმელი სუნელი. ნაზად გაანაწილეთ სანელებლები. (ამორევა არ არის საჭირო).


დააფარეთ თავსახური. და 5 წუთის შემდეგ შეანჯღრიეთ ტაფის შიგთავსი.

გახეხეთ მყარი ყველი. მოაყარეთ იგი მაკარონზე. გააჩერეთ თავდახურული კიდევ 1 წუთი. შემდეგ გამორთეთ ყაბაყის პასტა.

მსუბუქად ხრაშუნა მაკარონი ნაზი ხორცით და წელვადი ყველით საუკეთესო არჩევანია სადილისთვის. ოდესმე გაგიკეთებიათ სპაგეტი ყაბაყისგან? გააზიარეთ კომენტარებში.

Related Articles