ჩემი საფირმო პომიდორი უფრო სწრაფად ქრება სუფრიდან, ვიდრე ხორცი! ცხარე ბალკანური გარნირი მწვადისთვის. ერთი საათი მაცივარში და უკვე მზად არის!

by ekaterine

დროის უქონლობა არ ნიშნავს, რომ მენიუ მწირი უნდა იყოს. ბოლოს და ბოლოს, შეგიძლიათ მწვადისთვის გასაოცარი კერძის მოსამზადებლად,  მხოლოდ რამდენიმე წუთი გამონახოთ. სცადეთ ბალკანური სტილის პომიდვრის მომზადება. აღმოაჩენთ, რომ  ბოსტნეული უფრო ადვილად იჭმება, ვიდრე ხორცი.

ეს ყველაფერი ამ კერძის სანელებელსა და გემოს გემრიელ კომბინაციაშია. ამიტომ, ასეთი მწვადის კერძი ადვილად შეიძლება გახდეს სუფრის დედოფალი და წვნიან ხორცსაც კი გადააჭარბოს. თუმცა, ვნახოთ, როგორ არის ეს შესაძლებელი?

როგორ მოვამზადოთ პომიდორი ბალკანურ სტილში

იმისათვის, რომ საჭმელს მდიდარი გემო ჰქონდეს, საჭიროა ბლენდერის გამოყენება. ამ მოწყობილობის წყალობით, შეგიძლიათ სწრაფად დაასხით ბულგარული წიწაკა და ნიორი, რომელშიც პომიდორი დამარინადდება.

ინგრედიენტები

ბულგარული წიწაკა 2 ც

პომიდორი 3 ც

ნიორი 3 კბილი

ზეითუნის ზეთი 100 მლ

ვაშლის ძმარი 1 ს.კ.

პაპრიკა 1 ჩ/კ

შაქარი 1 ჩ/კ

ოხრახუში გემოვნებით

მომზადება

კარგად გარეცხეთ ბოსტნეული და მწვანილი. ბულგარული წიწაკა დავჭრათ რამდენიმე ნაწილად.

გაფცქვენით ნიორი და დაუმატეთ წიწაკას. ყველაფერი ბლენდერით დააბლენდერეთ.

მიღებულ მასას დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი და ვაშლის ძმარი. დაამატეთ შაქარი, ხმელი რეჰანი და პაპრიკა. მოაყარეთ მარილი და პილპილი. აურიეთ ყველაფერი საფუძვლიანად.

პომიდორი დავჭრათ პატარა ნაჭრებად. მოათავსეთ ისინი ღრმა კონტეინერში და შეავსეთ ბულგარული წიწაკისა და სანელებლების მომზადებული ნარევით.

კამა და ოხრახუში დავჭრათ. დაამატეთ ისინი პომიდორს და ყველაფერი ფრთხილად აურიეთ. დააფარეთ კონტეინერი და შედგით მაცივარში 60 წუთის განმავლობაში.

ბალკანური კერძი მზად არის! მარინირებული პომიდორი და ახალი ლავაშის ფურცლები, ოდნავ გაფიცხული გრილზე, საუკეთესო დანამატად იქნება ცხელი ქაბაბი. აუცილებლად ჩაწერეთ ეს რეცეპტი და ამის შემდეგ თქვენი პიკნიკები ყოველთვის წარმოუდგენლად გემრიელი იქნება. გვითხარით კომენტარებში, ადრე თუ გქონიათ მომზადებული ბალკანური სტილის პომიდორი.

Related Articles