ყველასთვის საყვარელი დესერტი “Bounty” გემრიელი ქოქოსი-შოკოლადის გემოთი და ზღაპრული არომატით.

by ekaterine

მაღაზიებში  ტკბილეულით  სავსე დახლებთან მშვიდად გაისეირნებთ, როგორც კი სახლში „ბაუნტის“ მომზადებას შეეცდებით. ეს ზარმაცი ტორტი, რომელსაც არ სჭირდება გამოცხობა, მოგხიბლავთ ქოქოსი-შოკოლადის ნათელი არომატით და მარტივი რეცეპტით.

იმისათვის, რომ ამ დელიკატესმა ნამდვილად მოგაგონოთ პოპულარული ტკბილეულის გემო, მოამზადეთ ხაჭოს კრემი სპეციალური რეცეპტის მიხედვით. შაქრის ან შაქრის ფხვნილის ნაცვლად მას დაუმატეთ ქოქოსი და შესქელებული რძე. ისინი პასუხისმგებელნი იქნებიან დელიკატესის სიტკბოზე და მაღაზიაში ნაყიდ დესერტთან მის მსგავს გემოზე.

ამ ნამცხვრის საფუძველი მზადდება 2 წუთში. თუ ბლენდერი გაქვთ, დაგჭირდებათ 60 წამი. თუ ასეთი მოწყობილობა არ გაქვთ, აიღეთ პოლიეთილენის ჩანთა. მოათავსეთ მასში შოკოლადის ნამცხვრები. და შემდეგ გაათხელეთ სათხელებლით.

ინგრედიენტები

ორცხობილა კაკაოსთან ერთად 350გრ

იოგურტი 250გრ

შესქელებული რძე 5 ს.კ.

ხაჭო 300 გ

ქოქოსის ფანტელები 40 გ

ლიმონის წვენი 1 ს.კ.

შავი შოკოლადი 90გრ

ნაღები 100მლ

მომზადება

დესერტის ბაზის დამზადება. ავიღოთ შოკოლადის ნამცხვრები. მოათავსეთ ბლენდერის თასში. დააბლენდერეთ. მოათავსეთ ღრმა თასში.

დაქუცმაცებულ ნამცხვარში ჩაასხით ბერძნული იოგურტი. დაუმატეთ 2 ს.კ. შედედებული რძე. ყველა ინგრედიენტი კარგად აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე, დავიწყოთ კრემის მომზადება. ცალკე კონტეინერში მოათავსეთ ხაჭო. დაუმატეთ მას ქოქოსის ფანტელები. დაამატეთ დარჩენილი შესქელებული რძე.

კომბინირებულ ინგრედიენტებს დაასხით ახლად გამოწურული ლიმონის წვენი. ყველაფერი დააბლენდერეთ ბლენდერით, სანამ ნამცხვარი არ გახდება გლუვი.

მინანქრის მომზადება. შავი შოკოლადი დაჭერით ნაჭრებად. გაადნეთ იგი წყლის აბაზანაზე. შოკოლადში ჩაასხით 15% ცხიმიანი ნაღები. აურიეთ ყველაფერი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

ავაწყვოთ დესერტი.  მოათავსეთ 16–18 სმ დიამეტრის კულინარიული რგოლში პირვე ფენა. ფრთხილად გაასწორეთ ტორტი.


შემდეგ ძირზე წაუსვით ხაჭოს კრემი. თანაბრად გაანაწილეთ. დაასხით შოკოლადის მინანქარი ყველაფერზე. ვასწორებთ და ტორტს 6 საათით მაცივარში ვდებთ.

ყველაზე რთული ასეთი ქოქოსის დელიკატესის მომზადებისას  იმ მომენტის დალოდებაა, როცა  მთლიანად გამაგრდება და კრემი დასტაბილურდება. როგორც კი ეს მოხდება, მაშინვე შეგიძლიათ დაიწყოთ ასეთი გემრიელი დესერტის ჭამა.

Related Articles