გამოდის ხრაშუნა, არომატული და უფრო გემრიელი, ვიდრე მაღაზიაშია ნაყიდი.

by ekaterine

დედაჩემს ძალიან უყვარს ეს ნამცხვრები. ეს მისთვის საუკეთესო საჩუქარია. ხაჭოსგან დამზადებულ ტკბილეული ყველაფერს ურჩევნია. ერთ მშვენიერ დღეს გადავწყვიტე მომემზადებინა მისთვის უგემრიელესი კერძი, მისი ორი საყვარელი დესერტი ერთში გავაერთიანე. და იცით, ყველაფერი მშვენივრად გამოვიდა!

ხაჭოს ნამცხვრების  დამზადების იდეა ჩემს საყვარელ კულინარიულ ვებსაიტზე ვიპოვე. სწორედ ხაჭოს წყალობით გამოდის ამ ცომის ქერქი ფანტია, ხრაშუნა და ოქროსფერი. მე ვჩქარობ გაგიზიაროთ კერძის ეს შესანიშნავი რეცეპტი, რომელიც ასჯერ უკეთესი გამოდის, ვიდრე მაღაზიის.

როგორ მოვამზადოთ ხაჭოს ნამცხვრები “ყურები”

ინგრედიენტები

ხაჭო 300 გრ

კარაქი 100 გრ

ხორბლის ფქვილი 260 გრ

გამაფხვიერებელი 1 ჩ/კ

შაქარი 100 გრ

ვანილი გემოვნებით

დარიჩინი გემოვნებით

მომზადება

ხაჭო გახეხეთ ჩანგლით, დაუმატეთ მარილი და კარაქი და კარგად მოურიეთ.

ამის შემდეგ დაამატეთ გამაფხვიერებელი.  ხშირად ვიყენებ ძმრით გაფუებულ სოდას. ის ასევე იძლევა მსგავს ეფექტს. მაგრამ გახსოვდეთ, რომ ძალიან მგრძნობიარე გემოვნების მქონე ადამიანებს შეუძლიათ მისი გასინჯვა. მოზილეთ რბილი და ელასტიური ცომი. მისგან მართკუთხა ნაჭრებს ვაკეთებთ, ცელოფანში ვახვევთ და ნახევარი საათით მაცივარში ვდებთ.

ფენოვანი ცომის ჩამოყალიბებამდე მოამზადეთ შაქარი მოსაყრელად. ამისათვის შეურიეთ ჩვეულებრივი შაქარი ვანილით.

ახლა გავაბრტყელოთ ცომი და მოვაყაროთ შაქრის ფხვნილი. გაბრტყელებული ცომის სისქე უნდა იყოს დაახლოებით 3 მმ. თხელი ფენის ერთი კიდე შუაზე გადაკეცეთ რულეტად. შემდეგ იგივე გაიმეორეთ საპირისპირო კიდით.
მიღებული რულეტი დავჭრათ დაახლოებით 1,5 სმ სისქის ნაჭრებად, თუ სასურველია, თითოეულ ნაჭერს შეიძლება მოაყაროთ შაქარი. სანამ ფუნთუშებს მოათავსებთ საცხობ ფირფიტაზე, თითოეულ ნაჭერს ფქვილი მოაყარეთ ცალ მხარეს.

გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსზე. აცხვეთ 15–20 წუთის განმავლობაში, სანამ არ გახდება ოქროსფერი

ასე შეგიძლიათ სწრაფად და მარტივად მოამზადოთ ჩაის შესანიშნავი კერძი.  ეს რეცეპტი იმდენად მარტივია, რომ კულინარიაში დამწყებმაც კი შეიძლება თავი გაართვას. დარწმუნებული ვარ, ტკბილეულის მოყვარულები აუცილებლად დააფასებენ ამ შესანიშნავ  ნამცხვრებს.

Related Articles