ბასკური ჩიზქეიქი პოპულარული ესპანური დესერტია, ასევე ცნობილი როგორც სან სებასტიანი. თავისი დახვეწილი გემოთი ამ დელიკატესმა მოიგო ტკბილის მოყვარულთა გულები მთელს მსოფლიოში. თუ დამწვარი ჩიზქეიქი აქამდე არ გიცდიათ, დროა ამის გამოსწორება. ნუ შეგაშინებთ ამ დესერტის სახელი, რადგან ეს მან ყავისფერი ქერქის წყალობით მიიღო.
ბასკური ჩიზქეიქის მოსამზადებლად ხაჭო არ დაგჭირდებათ. ეს დესერტის რეცეპტი, რომელსაც აზიარებს ნიჭიერი კვების ბლოგერი ალინა ფუდი, იყენებს ფილადელფიას. საჭიროების შემთხვევაში, შეგიძლიათ შეცვალოთ იგი იაფი ანალოგით. მთავარია შევინარჩუნოთ პროპორციები, რათა მივაღწიოთ უნიკალურ დელიკატურ თანმიმდევრულობას.
როგორ მოვამზადოთ დამწვარი ჩიზქეიქი სწორად
აღსანიშნავია, რომ ერთგვაროვანი მასის მისაღებად არ არის საჭირო ბლენდერის გამოყენება. ეს მოწყობილობა ქმნის ჰაერის ბუშტებს, რაც დაუშვებელია ნამდვილი დამწვარი ჩიზქეიქის მომზადებისას. ამის ნაცვლად, თქვენ უნდა აიღოთ სათქვეფი, რომელიც საშუალებას მოგცემთ საფუძვლიანად ათქვიფოთ ყველა ინგრედიენტი.
ინგრედიენტები
შაქარი 120 გ
ფილადელფიის ყველი 540 გ
ვანილის შაქარი 10 გ
კვერცხი 4 ც
ლიმონის წვენი 1 ს.კ.
ნაღები 340 გრ
მარილი 1 მწიკვი
სიმინდის სახამებელი 25გრ.
მომზადება
ღრმა კონტეინერში შეურიეთ ნაღების ყველი ჩვეულებრივ და ვანილის შაქარს. ათქვიფეთ კვერცხები. ყველა ინგრედიენტი საფუძვლიანად აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
დაუმატეთ სიმინდის სახამებელი. დაამატეთ ლიმონის წვენი და 33% ცხიმიანი ნაღები. აურიეთ ყველაფერი, სანამ არ გახდება გლუვი.
პერგამენტიან საცხობ ტაფაზე ჩაასხით კრემისებრი ნარევი. შედგით 240 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 25–30 წუთის განმავლობაში.
თავიდან სტუმრებმა შეიძლება იფიქრონ, რომ დესერტი ღუმელში ზედმეტად ამყოფეთ, ამიტომ თავს არიდებენ მის გასინჯვას. მაგრამ ამ ზეციური დელიკატესის პირველი კოვზის შემდეგ, ისინი მიხვდებიან, რამდენად შეცდნენ და აუცილებლად ითხოვენ რეცეპტს. თუ გსურთ გააოცოთ თქვენი საყვარელი ადამიანებისი ახლით, უჩვეულო და წარმოუდგენლად გემრიელობით, გირჩევთ მოამზადოთ ჩიზქეიქი ესპანური რეცეპტით. ეს ყოველთვის კარგი არჩევანია!