ზღურბლიდან იგრძნობა არომატი. ეს ნამცხვარი ანაცვლებს როგორც ჩიფსებს, ასევე დესერტებს. მთავარია ბავშვები ბედნიერები იყვნენ.

by ekaterine

სეზამი არის თესლი, რომელიც კაცობრიობისთვის ნაცნობია მრავალი საუკუნის განმავლობაში. და ეს გასაგებია, რადგან ბუნებაში ამდენი სასარგებლო პროდუქტი არ არის. მარცვლეული შეიცავს დიდი რაოდენობით ვიტამინებს, მინერალებს, პოლიუჯერ ცხიმოვან მჟავებს და ტრიგლიცერიდებს. ეს შემადგენლობა სეზამის თესლს ერთ-ერთ ყველაზე ჯანსაღად აქცევს. მისგან არომატული ზეთი იქმნება და მე გთავაზობთ თანაბრად არომატული სეზამის ფუნთუშების დამზადებას.

სეზამის დიდი რაოდენობით ანტიოქსიდანტების წყალობით, მარცვლეულის ცომეული ხელს შეუწყობს სისხლში ქოლესტერინის დონის შემცირებას. ის ასევე იქნება კიბოს პროფილაქტიკა. ვფიქრობ, ეს უკვე ღირსეული მიზეზია, რომ თესლები შეიტანოთ რაციონში. მაგრამ, კულინარიული თვალსაზრისით, სეზამის ნამცხვრები განსაკუთრებულ ყურადღებას იმსახურებს არა მხოლოდ მათი სარგებლობის გამო. სცადე და ყველაფერს გაიგებ!

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 70 გრ

კარაქი 60 გრ

შაქარი 120 გრ

კვერცხი 1 ც

ვანილი გემოვნებით

ლიმონის წვენი 1 ჩ/კ

სეზამი 160 გრ

გამაფხვიერებელი 0,5 ჩ/კ

მარილი 0,5 ჩ/კ

მომზადება
დიდ თასში შეურიეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი და მარილი.

დარბილებული კარაქი შეურიეთ შაქარს, ჩაასხით კვერცხი, დაუმატეთ ვანილი, ლიმონის წვენი და ათქვიფეთ 20-30 წამი, შემდეგ მიქსერი გადართეთ დაბალ სიჩქარეზე, თანდათან დაუმატეთ ფქვილი და სეზამი.

გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსზე. საცხობ ფირფიტაზე მოათავსეთ პერგამენტი და ჩაის კოვზით მოათავსეთ ნამცხვრები ერთმანეთისგან 3-4 სმ დაშორებით, რადგან ფუნთუშები შეიძლება ზომაში გაიზარდოს.

შედგით ღუმელში 8-15 წუთით და ეცადეთ, რომ არ დაიწვას.

მოამზადეთ ეს დესერტი სეზამის მარცვლებით და ნახავთ, რომ ჯანსაღი საკვები შეიძლება ძალიან გემრიელი იყოს. მარცვლეულის ნამცხვრები მზესუმზირას ჰგავს: როცა დაასრულებ, მაშინ ჩერდები. სცადეთ თავად და გაუზიარეთ ეს რეცეპტი თქვენს მეგობრებს!

Related Articles