ცხარე სოკოსა და ბოსტნეულის მომზადებით ნათელ ფესტივალს მოვაწყობთ. ამ მიზნით აიღეთ სხვადასხვა ფერის ბულგარული წიწაკა. მათი წყალობით, უკვე ნათელი კერძი კიდევ უფრო ფერადი და, რა თქმა უნდა, უფრო არომატული გახდება.
ამ კერძის მთავარი უპირატესობა ის არის, რომ ხორცის გამოყენების გარეშე შესანიშნავი გამოდის. მზა კერძი არის ნოყიერი, აქვს ფანტასტიკური გემო და მადისაღმძვრელი გარეგნობა. რეცეპტი კი არა, არამედ აღმოჩენაა!
როგორ შევწვათ ცხარე სოკო ბოსტნეულით ტაფაში
ამ გზით მომზადებული ბოსტნეულით სოკოს წარმატების საიდუმლო არის პიკანტური სოუსის დამატება. მის მოსამზადებლად შაქარი უნდა შეურიოთ სოიოს სოუსს, ბრინჯის ძმარს და კეტჩუპს. 1 წუთი – და სუპერ წარმატებული სოუსი მზად არის!
ინგრედიენტები
შამპინიონები 400 გრ
ბულგარული წიწაკა 2 ც
ხახვი 1 ც
ჩილის წიწაკა 0,5 ც
ნიორი 1 კბილი
შაქარი 1 ჩ/კ
სოიოს სოუსი 2 ს.კ.
ბრინჯის ძმარი 1 ს.კ.
კეტჩუპი 1 ს.კ.
ოხრახუში 1 კონა
მარილი შავი პილპილი გემოვნებით
მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით
მომზადება
ვიღებთ შამპინიონებს. დავჭრათ ისინი მეოთხედებად. გააცხელეთ ტაფა მზესუმზირის ზეთით. სოკო შეწვით მასზე, სანამ არ გახდება ოქროსფერი
გაასუფთავეთ ხახვი. დავჭრათ პატარა კუბებად. გარეცხეთ ჩილის წიწაკა. დავჭრათ წრეებად. გაასუფთავეთ ნიორი და წვრილად დაჭერით. ბულგარული წიწაკა გამდინარე წყლის ქვეშ გარეცხეთ. გავაშროთ. ამოიღეთ ყუნწი და თესლი. წიწაკა დავჭრათ პატარა კუბებად.
ჩაყარეთ შაქარი ღრმა კონტეინერში (თასი ან ჭიქა). მას დაუმატეთ სოიოს სოუსი და ბრინჯის ძმარი. დაამატეთ კეტჩუპი. შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი საფუძვლიანად, სანამ არ გახდება გლუვი.
ტაფაში სოკოს დაუმატეთ ცოტა მეტი მზესუმზირის ზეთი. დაამატეთ დაჭრილი ბოსტნეული. ყველაფერი კარგად აურიეთ და შეწვით ბოსტნეული 2-3 წუთის განმავლობაში.
მომზადებული სოუსი ჩაასხით ტაფაში. მარილი და პილპილი გემოვნებით. ისევ აურიეთ ყველაფერი. მოხარშეთ ბოსტნეული კიდევ რამდენიმე წუთის განმავლობაში.
ახალი ოხრახუში კარგად გარეცხეთ. წვრილად დაჭერით. სოკოს და ბოსტნეულს დაუმატეთ მწვანილი. აურიეთ ტაფის შიგთავსი და გამორთეთ ცეცხლი
მოამზადეთ მარტივი, მაგრამ ამავე დროს გემრიელი და ჯანსაღი გარნირი სოკოსა და ბოსტნეულისთვის. ტაფაში ჩაასხით 450 მლ წყალი. მიიყვანეთ ადუღებამდე. 150 გრ ბრინჯი კარგად გარეცხეთ. ჩაყარეთ წყალში. დაამატეთ მარილი გემოვნებით. მოხარშეთ მარცვლეული მზადყოფნამდე. ბრინჯი მოვათავსოთ თეფშზე და ზემოდან მოვაყაროთ არომატული სოკო და ბოსტნეული. იდეალური ვახშამი მზად არის!