ბერძნული სალათი არის კლასიკური, რომელიც ყოველთვის აღგაფრთოვანებთ თავისი მარტივი, მაგრამ მდიდარი გემოთი. ტრადიციულად მას მიირთმევენ ზეითუნის ზეთის, ძმრის, მარილისა და პილპილის თანხლებით. თუ გსურთ დაამატოთ ცოტა ცედრა და ახალი გემო თქვენს საჭმელს, გააკეთეთ უფრო ორიგინალური ნაზავი. შეფმა ახსნა, თუ როგორ უნდა მოამზადოთ სრულყოფილი ბერძნული სალათის სოუსი.
ცხარე ნაზავი ასეთი კერძის გემოს გაცილებით კაშკაშა და საინტერესოს გახდის. ეს ხაზს უსვამს ბოსტნეულის სიახლეს. გარდა ამისა, ეს დრესინგი ბერძნულ სალათს უნიკალურ გემოს მისცემს და უფრო საინტერესოს გახდის მათთვის, ვისაც უყვარს ექსპერიმენტები სხვადასხვა არომატით. ეს პიკანტური ნარევი იდეალურია მათთვის, ვინც ეძებს რაიმე ახალს და უჩვეულოს ლანჩზე ან სადილზე.
იდეალური დრესინგი ბერძნული სალათისთვის: რჩევა
გთხოვთ გაითვალისწინოთ, რომ ეს კერძი შეიცავს ფეტა ყველს. ის თავისთავად საკმაოდ მარილიანია. ამიტომ, ფრთხილად იყავით სოუსში მარილის დამატებისას. ნუ გადააჭარბებთ- და მაშინ თქვენი საჭმელი ნამდვილად დიდებული იქნება.
ინგრედიენტები
ზეითუნის ზეთი 100 მლ
ღვინის ძმარი 20 მლ
ლიმონი 1 ცალი
ორეგანო 0,5 ჩ/კ
მარილი გემოვნებით
შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით
მომზადება
ლიმონი კარგად გარეცხეთ გამდინარე წყლის ქვეშ. გაჭერით შუაზე. შემდეგ გამოწურეთ ციტრუსის წვენი უბრალოდ ხელებით. ამ მიზნით შეგიძლიათ გამოიყენოთ სპეციალური მოწყობილობაც.
ჩაასხით ახლად გაწურული ლიმონის წვენი პატარა ღრმა კონტეინერში. მიღებულ ნარევს დაუმატეთ ღვინის ძმარი,
მარილი და დაფქული პილპილი გემოვნებით. დაამატეთ ხმელი ორეგანო, რომელიც შეიძლება შეიცვალოს პროვანსული მწვანილებით.
ათქვიფეთ ნარევი სათქვეფით. მასში თანდათან დაასხით ზეითუნის ზეთი. ყველაფერი კარგად აურიეთ, სანამ ერთგვაროვანი, არომატული ნარევი არ მიიღება.
დააგემოვნეთ თქვენი სურნელოვანი სოუსი და საჭიროების შემთხვევაში დაამატეთ მეტი სანელებლები. სხვათა შორის, ასევე შეგიძლიათ ექსპერიმენტი დანამატებით, როგორიცაა თაფლი და მდოგვის მარცვალი. მათ შეუძლიათ ბერძნული სალათის გემო კიდევ უფრო უკეთესი და მდიდარი გახადონ.