ქედს ვიხრი მოხუცი უზბეკი ქალის წინაშე ამ რეცეპტისთვის. ყოველთვის გემრიელია, როცა ასეთ კარტოფილს ვამზადებ!

by ekaterine

თუ თქვენ ეძებთ მარტივ, მაგრამ გემრიელ სადილს, უკვე იპოვნეთ შესანიშნავი რეცეპტი! ჩვენი 200 კალორიიანი ვახშამი უგემრიელესი კერძია, რომელიც დაგავიწყებთ, რომ დიეტაზე ხართ.

ეს ვახშამი შესანიშნავია მათთვის, ვინც ეძებს სწრაფ და გემრიელ კერძს კვირის განმავლობაში ან განსაკუთრებული შემთხვევისთვის. ისწავლეთ როგორ გააკეთოთ ეს შეუდარებელი იტალიური კერძი!

ეს რეცეპტი შესანიშნავია ხორცის მოყვარულთათვის. უცხიმო საქონლის ხორცი არის ამ კერძის მთავარი ინგრედიენტი და უზრუნველყოფს ცილის კარგ დოზას ზედმეტი კალორიების დამატების გარეშე. ეს იდეალური არჩევანია მათთვის, ვინც დაბალკალორიულ დიეტაზეა, მაგრამ სურს დააკმაყოფილოს ხორცისადმი ლტოლვა.

მომზადება ეტაპობრივად

1. კარტოფილის მომზადება

2. ხორცის მომზადება

3. არომატების დამატება

4. შემადგენლობა და საბოლოო მომზადება.

საჭირო ინგრედიენტები

სანამ დაიწყებთ, დარწმუნდით, რომ ხელთ გაქვთ ყველა საჭირო ინგრედიენტი. აი რა გჭირდება:

450 გრ უცხიმო დაფქული ხორცი

3 დიდი კარტოფილი

2 კბილი ნიორი, დაჭრილი

2 სუფრის კოვზი ტომატის სოუსი

1 ხახვი, დაჭრილი

1 ჩაის კოვზი პაპრიკა (სურვილისამებრ)

½ ჩაის კოვზი კარი (სურვილისამებრ)

½ ჩაის კოვზი ქინძი (სურვილისამებრ)

½ ჩაის კოვზი მარილი

3-4 სუფრის კოვზი  ზეითუნის ზეთი

დაჭრილი როზმარინი

არომატული მწვანილი გემოვნებით

სამზარეულოს ძირითადი ხელსაწყოები

ამ სადილის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ სამზარეულოს რამდენიმე აუცილებელი პროდუქტი:

საცხობი უჯრა

ცეცხლგამძლე ტაფა

საკონდიტრო ფუნჯი კარტოფილისთვის

ღუმელი წინასწარ გახურებულია 200°C-მდე.

ბასრი დანა და საჭრელი დაფა

სამზარეულოს ჭურჭელი, როგორიცაა კოვზები და ნიჩბები.

მომზადება ეტაპობრივად

კარტოფილის მომზადება

კარტოფილის გაფცქვენით და თხელ ნაჭრებად დაჭერით. მოათავსეთ საცხობ ლანგარზე, რომელსაც წასმული აქვს ზეითუნის ზეთი, მოაყარეთ 50 გრ გახეხილი ყველი. კარტოფილს წაუსვით ზეითუნის ზეთი, მოაყარეთ თქვენი გემოვნებით არომატული მწვანილი და გამოაცხვეთ 200°C-მდე გახურებულ ღუმელში 20 წუთის განმავლობაში. ეს გახდის კარტოფილს ხრაშუნას, რომელიც აუცილებლად მოგეწონებათ.

2. ხორცის მომზადება

ამასობაში ჩაასხით ცოტაოდენი ზეითუნის ზეთი  ტაფაში და დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი. კარგად შეწვით სანამ არ გახდება ოქროსფერი, შემდეგ დაუმატეთ დაფქული ხორცი და დაჭრილი ნივრის კბილი. კარგად აურიეთ და შეწვით ხორცი ოქროსფერამდე.

3. არომატების დამატება

ახლა დროა ხორცის სანელებლებით შეზავების. დაამატეთ ტომატის სოუსი, მარილი, ქინძი, კარის ფხვნილი და პაპრიკა (თუ მოგწონთ ცხარე). კარგად აურიეთ და დაუმატეთ დაჭრილი როზმარინი დაუძლეველი არომატისთვის.

4. შემადგენლობა და საბოლოო მომზადება.

მზა დაფქული ხორცი დაამატეთ კარტოფილს საცხობ ფორმაში, თანაბრად გაანაწილეთ მთელ ზედაპირზე. მოაყარეთ დარჩენილი 100 გრ გახეხილი ყველი. ბოლოს ყველაფერი შედგით წინასწარ გახურებულ ღუმელში 15 წუთით 200°C-ზე.

როცა გაცივდება მიირთვით გემრიელად.

სასარგებლო რჩევები

თუ გსურთ ამ სადილის უფრო ცხარე ვერსია, გაზარდეთ პაპრიკას რაოდენობა ან დაამატეთ დაფქული წითელი წიწაკა.
შეგიძლიათ შეცვალოთ დაფქული ხორცი ქათმით ან ინდაურით მსუბუქი ვარიანტით.
ხორცს დაამატეთ მუჭა ისპანახი ან სხვა ფოთლოვანი მწვანილი დამატებითი სიახლისა და ჯანმრთელობისთვის.

ეს მარტივი ვახშამი შესანიშნავად უხდება ახალ მწვანე სალათს ან შემწვარი ბოსტნეულის გარნირს. რაც შეეხება სასმელებს, მსუბუქი თეთრი ღვინო ან გამაგრილებელი სასმელი, როგორიცაა ლიმონიანი პიტნის წყალი, შესანიშნავი არჩევანია.

ხორცისა და კარტოფილის მომზადება შესაძლებელია წინასწარ. კერძს კი ვაწყობმომზადების წინ . თუმცა, საუკეთესო ხრაშუნის მისაღებად, სასურველია მისი მომზადება სუფრაზე მიტანის წინ.

შეგიძლიათ გამოიყენოთ თქვენი საყვარელი ყველი ან რაც ხელთ გაქვთ.

ეს რეცეპტი შეიცავს ხორცს და ამიტომ არ არის შესაფერისი ვეგეტარიანელებისთვის და ვეგანებისთვის. თუმცა, შეგიძლიათ მოძებნოთ მცენარეული ხორცის ალტერნატივები და შეცვალოთ ყველი ვეგანური ვარიანტით.

არ დაგავიწყდეთ ამ რეცეპტის გაზიარება თქვენს მეგობრებთან და ოჯახის წევრებთან და გამოიწერეთ ჩვენი გვერდი უფრო გემრიელი რეცეპტებისა და სამზარეულოს რჩევებისთვის. გემრიელად მიირთვით!

Related Articles