დამიჯერეთ, ასეთი ორიგინალური სალათი საახალწლოდ ყველა სტუმარს აუცილებლად გააოცებს. ნათელი, ნოყიერი და ძალიან გემრიელი კერძი.

by ekaterine

შეიძლება ენა გადაყლაპო! მრავალფენიანი სალათი კივითა და ქათმით.

დღეს გიწვევთ სალათის მოსამზადებლად, რომელიც შეიცავს მახასიათებლებით და არომატული თვისებებით ძალიან განსხვავებულ ინგრედიენტებს. ერთი შეხედვით ჩანს, რომ ეს პროდუქტები სრულიად შეუთავსებელია. თუმცა, ეს ასე არ არის: ასეთი კომბინაცია არავის ტოვებს გულგრილს. მრავალფენიანი სალათი კივითა და ქათმით გამოდის ძალიან ნათელი, მსუბუქი და საკმაოდ წვნიანი.

ამ მადისაღმძვრელში ყველა კომპონენტი ხდება კულინარიული ჰარმონია, რაც მზა კერძს უნიკალურს და ძალიან გემრიელს ხდის. ასე რომ, სალათი მოიცავს 6 ინგრედიენტს და სოუსს. ქათმის მკერდი და კვერცხი კერძს წარმოუდგენელ სირბილეს მატებს, ხოლო კივი კორეული სტაფილოთი სიმდიდრეს და უჩვეულო არომატს მატებს. ვაშლი მსუბუქ მჟავიანობას აძლევს, ნახევრად მყარი ყველი კი განსაკუთრებულ პიკანტურობას ანიჭებს კერძს.

მრავალფენიანი სალათი კივითა და ქათმით: მომზადების ეტაპები

მაღაზიაში ნაყიდი მაიონეზის ნაცვლად, ბუნებრივია, უკეთესია საკუთარი ხელით მოამზადოთ მაიონეზის სოუსი. დრესინგის უფრო დიეტური ვერსიისთვის გამოიყენეთ დაბალკალორიული არაჟანი (სქელი იოგურტი) შერეული სოიოს სოუსით და დიჟონის მდოგვით. სურვილის შემთხვევაში შეგიძლიათ დაუმატოთ თხილის ან მწვანილის ფენა. ასევე ძალიან საინტერესო გამოვა!

ინგრედიენტები

ქათმის ფილე 500 გ

კვერცხი 3 ც

მაიონეზი გემოვნებით

კივი 3 ც

ვაშლი 1 ც

მყარი ყველი 150 გრ

კორეული სტაფილო 80 გრ

მომზადება

ქათმის ფილე გარეცხეთ, მოაშორეთ ზედმეტი კანი და  მოხარშეთ დაფნის ფოთოლთან ერთად მსუბუქად დამარილებულ წყალში. ბულიონში გავაციოთ ხორცი და დავჭრათ პატარა კუბებად.

მოხარშეთ კვერცხები მაგრად. შემდეგ გააგრილეთ და გაფცქვენით. გააცალკევეთ ცილა გულებისგან. ცილა გახეხეთ საშუალო სახეხზე, გულები ჩანგლით დაჭერით.

ვაშლი გარეცხეთ, გაფცქვენით და გახეხეთ. ამ კერძისთვის სასურველია აირჩიოთ ტკბილი ჯიშის ხილი.


კივი გარეცხეთ, მოაშორეთ კანი და დაჭერით კუბიკებად (ნახევრად რგოლები). ყველი გახეხეთ საშუალო სახეხზე. სალათისთვის აირჩიეთ ნახევრად მყარი ყველი, როგორიცაა “რუსული” ან “ჰოლანდიური”.

პირველ ფენაში მოათავსეთ ქათმის ფილე, შემდეგ გულუხვად წაუსვით მაიონეზი. შემდეგ დაამატეთ კივის რამდენიმე ნაჭერი და დარჩენილი ნაჭრები დატოვეთ დეკორაციისთვის.

კვერცხის ცილა მოაყარეთ მესამე ფენას და წაუსვით მაიონეზი. შემდეგ მოაყარეთ გახეხილი ვაშლი.


შემდეგ მოდის ყველის ფენა მაიონეზით და კორეული სტაფილოთი. დასასრულს სალათს კვერცხის გული და დარჩენილი კივი დაამშვენებს.

მზა სალათი შედგით მაცივარში მინიმუმ 40 წუთით, რათა სათანადოდ გაჟღენთილი იყოს. დამიჯერეთ, ასეთი ორიგინალური კერძი 100%-ით გააოცებს თქვენს სტუმრებს საახალწლოდ. რეცეპტი იმდენად მარტივი და გასაგებია, რომ აუცილებლად მოგინდებათ ხელახლა მომზადება.

Related Articles