ზუსტად 30 წუთში ვამზადებ ჩემს საყვარელ ნამცხვარს. მდიდრული თაფლის ნამცხვარი ღუმელის გარეშე

by ekaterine

ჩვენი საყვარელი თაფლის ნამცხვარი ხშირად ჩნდება ჩვენს მაგიდაზე. თანამედროვე საკონდიტრო მაღაზიებში დესერტების უზარმაზარი მრავალფეროვნების მიუხედავად, ეს კლასიკური ნამცხვარი მათ არ ჩამოუვარდება. მაგრამ თქვენ თვითონ იცით, რომ ტრადიციული რეცეპტი დიდ დროს მოითხოვს ცომის გასაბრტყელებლად და ნამცხვრების გამოცხობისთვის. ამიტომ ტაფაში ვამზადებ თაფლის ნამცხვარს, რომელსაც ზუსტად 30 წუთი სჭირდება.

არ იფიქროთ, რომ მომზადების მარტივი მეთოდი დესერტს ნაკლებად გემრიელს გახდის. სწრაფი თაფლის ნამცხვარი არანაირად არ ჩამოუვარდება კლასიკურ ვერსიას, მაგრამ უფრო შესაფერისია თანამედროვე დიასახლისებისთვის, ვისთვისაც ყოველი წუთი მნიშვნელოვანია. ნამცხვრების ცომი მარტივია და სანამ ისინი ტაფაზე ცხვება, შეგიძლიათ აურიოთ კრემი ორი ინგრედიენტისგან.

როგორ მოვამზადოთ ნაზი თაფლის ნამცხვარი ტაფაში 30 წუთში

წარმოიდგინეთ, რომ გსურთ გააკეთოთ დესერტი ისეთივე მარტივი, როგორც თხელი ბლინები, მაგრამ ისეთივე გემრიელი, როგორც მრავალფენიანი კრემის ნამცხვარი. სწორედ ამ თვისებებს აერთიანებს თაფლის ნამცხვრის რეცეპტი ღუმელის გარეშე! ამოიღეთ ტაფა და დაიწყეთ.

ინგრედიენტები

თაფლი 4 ს.კ.

სოდა 1,5 ჩ.კ.

კარაქი 110გრ

კვერცხი 4 ც.

შაქარი 100გრ

ხორბლის ფქვილი 200გრ

არაჟანი 200გრ

მოხარშული შესქელებული რძე 150გრ

მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

მომზადება

ქვაბში გააცხელეთ თაფლი და დაუმატეთ სოდა. მოხარშეთ ინგრედიენტები განუწყვეტლივ ურიეთ სანამ მასა კარამელის შეფერილობას არ მიიღებს.

დაუმატეთ კარაქი და ადუღეთ სანამ ბოლომდე არ გაიხსნება.კვერცხი შაქართან ერთად ათქვიფეთ გათეთრებამდე. შემდეგ დაამატეთ ნაღების თაფლის ნარევი და აურიეთ.

დაუმატეთ ფქვილი და მოურიეთ ცომი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

გააცხელეთ ტაფა მცირე რაოდენობით მზესუმზირის ზეთით. შეწვით ტორტის ფენები ორივე მხრიდან სახურავის ქვეშ, თხელი ბლინების მსგავსად.


კრემის მოსამზადებლად არაჟანი შეურიეთ შესქელებულ რძეს.


თაფლის ნამცხვრები ერთმანეთზე მოვათავსოთ, თითოეულს კრემი წავუსვათ.


შეგიძლიათ თაფლის ნამცხვარი არაჟნით დაამშვენოთ სხვადასხვა გზით. მაგალითად, დაქუცმაცებული შოკოლადის ნამცხვრები ან გახეხილი შოკოლადი მშვენივრად მუშაობს. ნამცხვრის კიდეებს წაუსვით კრემი და მოაყარეთ დეკორაციები. დესერტი შედგით მაცივარში. მაგრამ თუ ვეღარ მოითმენთ და ძალიან გინდათ ნაჭრის მოჭრა, თავისუფლად გააკეთეთ ეს! მაცივრის გარეშეც კი, ნამცხვარი გამოდის ნაზი, ტენიანი და რბილი.

Related Articles