გაგანდობთ შესანიშნავი მარინადის საიდუმლოებას ყველაზე წვნიანი და გემრიელი ხორცისთვის.

by ekaterine

მხოლოდ ქართველმა შეფ-მზარეულებმა  იციან საუკეთესო ხორცის მომზადების საიდუმლოებები. მრავალსაათიანი დამარინადებისა და გრილზე გატარების გარეშეც კი, ის ძალიან წვნიანი და ნაზი გამოდის. ნებისმიერს შეუძლია მიაღწიოს ასეთ  შედეგს. გასწავლით როგორ მოვამზადოთ ცხარე  ღორის ხორცი ღუმელში, რომელიც პირში დნება.

როგორც მიხვდით, ამ რეცეპტით ხორცი ტაფაზე არ იწვება. არც სპეციალური მოწყობილობა გჭირდებათ. ღორის ხორცს გამოვაცხობთ ღუმელში. მიუხედავად ამ მარტივი მომზადების მეთოდისა, ხორცი უფრო გემრიელი აღმოჩნდება, ვიდრე ყველაზე ძვირადღირებულ რესტორნებში შეკვეთილი ქაბაბი.

ამ კერძის მთავარი დეტალი არის მდიდრული მარინადი, რომელიც ღორის ხორცის ყველაზე ცუდ ნაჭრებსაც კი რაღაც საოცრებად აქცევს. მის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ ახლად გამოწურული ლიმონის წვენი, მაღალი ხარისხის თაფლი, ახალი ქინძი და არაჟანი. ასევე დაგჭირდებათ სუნელი სვიის გამოყენება (სუნელი, რომელიც ბევრ ქართულ კერძში გვხვდება). ინგრედიენტების ამ ნაკრებით თქვენ გააკეთებთ სრულყოფილ მარინადს, რომელსაც ექნება ძალიან მდიდარი არომატი.

ინგრედიენტები

ღორის ხორცი 1 კგ

არაჟანი 3 ს.კ.

თაფლი 1,5 ს.კ.

ლიმონის წვენი 2 ს.კ.

ხმელი-სუნელი 1 ჩ/კ

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით

მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

ქინძი 0,5 კონა.

მომზადება

ღორის ხორცი დავჭრათ დიდ ნაჭრებად. ხორცი ღრმა თასში მოათავსეთ. მოაყარეთ მარილი, დაფქული შავი პილპილი და ხმელი-სუნელი.


ღორის ხორცს დაასხით ლიმონის წვენი. დაამატეთ თაფლი. ყველაფერი საფუძვლიანად აურიეთ, კარგად გარეცხეთ ქინძი. გავაშროთ. მწვანილი წვრილად დაჭერით. ხორცს დაუმატეთ ქინძი. აურიეთ ყველაფერი. გააჩერეთ ხორცი ერთი საათის განმავლობაში დასამარინადებლად.


ღორის ხორცს დაუმატეთ არაჟანი. ხორცი კარგად აურიეთ ისე, რომ თითოეული ნაჭერი დაფარული იყოს მარინადით.

ღორის ხორცი მოათავსეთ მზესუმზირის ზეთით ცხიმწასმულ საცხობ ფორმაში. ვაგზავნით წინასწარ გახურებულ 180 გრადუსზე 40–45 წუთის განმავლობაში. მზადაა!

როდესაც ხორცს ღუმელიდან გამოიღებთ, დიდი რაოდენობით არომატულ წვენს შეამჩნევთ. უგემრიელესი შედეგის მისაღებად შეაზავეთ ნებისმიერი გვერდითი კერძი. ასევე, არ დაგავიწყდეთ ამ  ხორცის მირთმევა ახალი ბოსტნეულის სალათთან ან დამარილებული ხახვით.

Related Articles