უფრო გემრიელი სუპი არასდროს მიჭამია.

by ekaterine

უნგრული წვნიანი ლობიოთი და შებოლილი ხორცით

ერთხელ ვცადე ეს წვნიანი და მინდა ისევ და ისევ მოვამზადო. ის არის სქელი, წარმოუდგენლად არომატული, ნოყიერი და გემრიელი. უნგრეთში ის თითქმის ყველა დაწესებულების მენიუშია და ადგილობრივად “ბობ ლევსს” უწოდებენ. იგი მზადდება როგორც სახლში, ასევე გარეთ, მაგალითად, დიდი კომპანიისთვის უზარმაზარ ქვაბში. გამოდის ძალიან ორიგინალური და ავთენტური.

ზოგადად, უნგრული სამზარეულო ცნობილია თავისი კულინარიული გამოგონებებით. უბრალოდ შეხედეთ მათ ძროხის გულიაშის წვნიანს და ტოკაჯის ღვინოებს თაფლის არომატებით. თუმცა დღეს  ცნობილ კერძზე, კერძოდ, კლასიკურ უნგრულ სუპზე ლობიოთი და შებოლილი ხორცით მოგითხრობთ. რეცეპტი საკმაოდ საინტერესო და მარტივია!

როგორ მოვამზადოთ შესანიშნავი უნგრული ლობიო და შებოლილი ხორცის წვნიანი

ამ წვნიანის გემოს გასაუმჯობესებლად, მომზადებამდე ნეკნები პირდაპირ ქვაბში ან ტაფაში უნდა შეწვათ. გამდნარი ცხიმით, კერძი გემოთი ბევრად უფრო ინტენსიური გახდება. შეგიძლიათ გამოიყენოთ როგორც ახალი, ასევე დაკონსერვებული პომიდორი. მასთან ერთად წვნიანი შესაბამის მჟავე გემოს შეიძენს. ისიამოვნეთ თქვენი კულინარიული ექსპერიმენტებით!

ინგრედიენტები

შებოლილი ღორის ნეკნები 500 გრ

სანადირო ძეხვეული 4 ც

დაკონსერვებული ლობიო 350 გრ

ბულგარული წიწაკა 1 ც

პომიდორი დაკონსერვებული 300 გრ

სტაფილო 1 ც

ხახვი 1 ც

ნიორი 2 კბილი

დაფნის ფოთოლი 2 ც.

შავი პილპილი (დაფქული) ჩ/კ

პაპრიკა 1 ც.

ჩილის წიწაკა 1 ც

ოხრახუში 1 ც

მარილი 1 ჩ/კ

შაქარი 1 ს.კ.

მომზადება

პირველ რიგში მოხარშეთ შებოლილი ნეკნები. უნდა მოხარშოთ ადუღების მომენტიდან 30 წუთის განმავლობაში.

შემდეგ ამოიღეთ ბულიონიდან, გამოაცალეთ ხორცი ძვლებიდან და დაჭერით ნაწილებად, ხახვი შეწვით გამჭვირვალემდე. შემდეგ ტაფაზე დავამატოთ მრგვალი სანადირო ძეხვეული.


5 წუთის შემდეგ დაუმატეთ კუბიკებად დაჭრილი სტაფილო.

დაამატეთ დაჭრილი ბულგარული წიწაკა და დაჭრილი პომიდორი. აურიეთ და 5 წუთის განმავლობაში ადუღეთ ყველაფერი ერთად სახურავის ქვეშ.


დაამატეთ მშრალი სანელებლები, აურიეთ და დატოვეთ კიდევ რამდენიმე წუთი საშუალო ცეცხლზე.

ბულიონში ჩაყარეთ დაფნის ფოთოლი და გაჭყლეტილი ნიორი. შემწვარი მასაც ჩაუშვით ბულიონში. თუ კარტოფილი მოგწონთ, შეგიძლიათ რამდენიმე დაამატოთ.

დააბრუნეთ ნეკნები ბულიონში. დაელოდეთ სანამ კერძი ადუღდება.10 წუთის შემდეგ მოაყარეთ დაკონსერვებული ლობიო, ცხარე წიწაკა და მარილი გემოვნებით.

კიდევ 10 წუთის შემდეგ დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი. აურიეთ. დაახურეთ თავსახური, გადმოდგით გაზქურიდან და გააჩერეთ 15 წუთის განმავლობაში.

მიირთვით ეს კერძი ახალ ჭვავის პურთან ან ნიორთან ერთად. ზოგი ბოლოს არაჟანს უმატებს: ეს წვნიანს უფრო ნაზს ხდის და არც ისე ცხარეს.

Related Articles