ასეთ რეცეპტს ვერსად ვერ იპოვით. ღვეზელები საოცარი გამოდის. და რაც მთავარია – სწრაფად!

by ekaterine

საფუვრიანი ცომი “ხუთწუთიანი”: შემწვარი ღვეზელისთვის

გულწრფელად რომ ვთქვათ, ღვეზელებს ძალიან იშვიათად ვაკეთებდი. რადგან, მათ მოსამზადებლად უნდა დავიცვა მკაფიო პროპორციები, დაველოდო ცომის ამოსვლას, შემდეგ კი დიდხანს და დამღლელად ვზილო. ამას კი დიდი დრო სჭირდება.

და რა მშვენიერია, რომ მეზობელთან შემთხვევით საუბარში საბოლოოდ ვისწავლე ჩემი ცხოვრების ყველაზე სწრაფი რეცეპტი.  სახელიც სწორედ შესაფერისი აქვს-“ხუთწუთიანი”.  იმავე საღამოს მოვამზადე ღვეზელების საცდელი პარტია. და მე მათ ამ გზით ვწვავ უკვე დაახლოებით 5 წელია. სწრაფი, ეკონომიური და ძალიან გემრიელი!

რა შევსება არის შესაფერისი საფუარის ცომისთვის

მე გეტყვით – ნებისმიერი! იქნება ეს შეზავებული დაფქული ხორცი, მჟავე კომბოსტო თუ კარტოფილი სოკოთი. მაგრამ ჩემი ყველა დროის ფავორიტი არის მწვანე ხახვი კვერცხით. თუ არის, მაშინ ვამატებ ცოტა სულგუნს. ტკბილი შიგთავსები ყველასთვის იქნება. ჩემს ოჯახს დღემდე ურჩევნია გამომცხვარი ღვეზელები კენკრით და ხილით. და თქვენ როგორ ირჩევთ თქვენი გემოვნების მიხედვით.

ინგრედიენტები

საფუარი 11 გრ

ხორბლის ფქვილი 750 გრ

წყალი 500 მლ

მარილი 1 ჩ/კ

შაქარი 1 ს.კ.

მზესუმზირის ზეთი 3 ს.კ.

კვერცხი 4 ც

მწვანე ხახვი 1 კონა

კარაქი 30 გრ

მომზადება

ჯერ მოამზადეთ შიგთავსი, რადგან ცომი სწრაფად მზადდება და საჭიროა სასწრაფოდ გამოყენება. პირველად ნეიტრალურს გირჩევთ – კვერცხი და ხახვი.

მოხარშული კვერცხები დავჭრათ პატარა კუბიკებად, მოვაყაროთ დაჭრილი მწვანე ხახვი. შემდეგ მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით და აურიეთ.

დასასრულს მოასხით ცოტა გამდნარი კარაქი – ამით შიგთავსი უფრო წვნიანი და გემრიელი გახდება.

ცომისთვის თასში აურიეთ 250 მლ თბილი წყალი და მშრალი მომენტალური საფუარის პაკეტი.

დაუმატეთ შაქარი, მარილი, მცენარეული ზეთი და ყველაფერი ავთქვიფოთ, სანამ საფუარი მთლიანად არ დაიშლება.


ახლა აიღეთ ღრმა თასი და ჩაყარეთ მასში ფქვილის გროვა.  ჩაასხით საფუარის ნარევი შიგ.

ოდნავ მოურიეთ კოვზით და დაუმატეთ 250 მლ მდუღარე წყალი. ცომი მოზილეთ წყალში.

მოზილეთ ცომი. გამოდის ძალიან რბილი, მოქნილი, ადვილად თხელდება და არ იკუმშება.მაშინვე მოამზადეთ ღვეზელები და შეწვით ტაფაზე ცხელ მზესუმზირის ზეთით.


ამ სწრაფი ცომისგან დამზადებული ღვეზელები მსუბუქი, ფუმფულა და ძალიან გემრიელია. ამ გზით მომზადება სიამოვნებაა და თან მინიმალური ძალისხმევა სჭირდება.

 

Related Articles