შოკოლადის ტორტი მიკროტალღურ ღუმელში
არ ღირს პოპულარულ ტკბილეულზე ფულის დახარჯვა, როდესაც თავად შეგიძლიათ გააკეთოთ დესერტი იმავე შოკოლადი-თხილის არომატით. გარდა ამისა, ეს დესერტი უფრო ჯანსაღი და ეკონომიურია, ვიდრე ორიგინალი. გამოაცხვეთ შოკოლადის სნიკერსის ტორტი არაქისთან ერთად და დაივიწყეთ მაღაზიაში ნაყიდი ტკბილეული.
ამ დელიკატური ცომეულისთვის, თქვენ არ გჭირდებათ ღუმელის ჩართვა და მაღაზიაში წასვლა ინგრედიენტების მოსაპოვებლად. ის მიკროტალღურ ღუმელშია მომზადებული. სულ რამდენიმე წუთი – და სურნელოვანი დესერტი მდიდარი შოკოლადის გემოთი შეგიძლიათ მიირთვათ ჭიქა ცხელ ჩაისთან ერთად.
როგორ მოვამზადოთ შოკოლადის ნამცხვარი
ამ დესერტის გამოსაცხობად იდეალურია 21 სმ დიამეტრის ფორმა, თუ ის არათანაბარი გვერდებით გაქვთ, უნდა დაფაროთ სილიკონიზებული პერგამენტით, სანამ ამას გააკეთებთ, ფორმას მზესუმზირის ზეთი უნდა წაუსვათ.
ინგრედიენტები
ხორბლის ფქვილი 220 გრ
კაკაოს ფხვნილი 30 გრ
გამაფხვიერებელი 2 ს/კ
შაქარი 120 გრ
მარილი 1 მწიკვი
მზესუმზირის ზეთი 130 მლ
წყალი 300 მლ
რძის შოკოლადი 180 გრ
არაქისი 100 გრ
მომზადება
გავცრათ ხორბლის ფქვილი და კაკაო. დაუმატეთ გამაფხვიერებელი, მარილი და შაქარი. ყველა ინგრედიენტი საფუძვლიანად აურიეთ ნამცხვრის სათქვეფის გამოყენებით.
ჩაასხით 100 მლ მზესუმზირის ზეთი და თბილი წყალი. აურიეთ ყველაფერი ერთგვაროვანი მასამდე.ფორმის ძირსა და გვერდებს დააფარეთ პერგამენტი. ჩაასხით შოკოლადის ცომი.
მოათავსეთ ფორმა მიკროტალღურ ღუმელში 7 წუთის განმავლობაში (800 W-ზე). გამოიღეთ ბისკვიტი ფორმიდან და გააცივეთ.
შოკოლადი დაჭერით ნაჭრებად. ჩაასხით მასში 30 მლ მზესუმზირის ზეთი. გააცხელეთ მიკროტალღურ ღუმელში 1 წუთის განმავლობაში. ურიეთ სანამ გლუვი გახდება.
მშრალ ტაფაზე მსუბუქად მოხალეთ არაქისი. დანით წვრილად ვჭრით. შოკოლადის მინანქარს დაუმატეთ თხილი. საფუძვლიანად აურიეთ.
ტორტს წაუსვით მინანქარი, თანაბრად გაანაწილეთ მთელ ზედაპირზე. შედგით მაცივარში 30 წუთით.
ბისკვიტი უნდა გამოვაცხოთ 4-8 წუთის განმავლობაში. ფოკუსირება მოახდინეთ თქვენი მიკროტალღური ღუმელის სიმძლავრეზე. სანამ ნამცხვარს ტაფიდან ამოიღებთ, აუცილებლად შეამოწმეთ მზადაა თუ არა. ამ ამოცანისთვის გამოიყენეთ ხის ჩხირი. შოკოლადის ნამცხვრიდან მშრალი უნდა გამოვიდეს. ეს მიუთითებს, რომ ის გამომცხვარია.