რეცეპტი ვარშავაში ჩემი ბოლო მოგზაურობიდან ჩამოვიტანე. ისინიც ისევე ამაყობენ ამ კერძით, როგორც ჩვენ ხინკლით.

by ekaterine

კროკეტები სოკოთი და მჟავე კომბოსტოთი

ბოლოს პოლონეთში ვიყავი გასულ ზამთარში: მხოლოდ საშობაოდ. ვარშავაში ამ დღეს აღნიშნავენ მოკრძალებულად, მაგრამ ლამაზად. როგორც ჩვენთან, ჩვეულებრივია დღესასწაულის აღნიშვნა უახლოეს ადამიანებთან ერთად. სუფრაზე დგანან ტრადიციული სამარხვო კერძები, მათ შორის კროკეტები სოკოთი და მჟავე კომბოსტო. მინდა დავამატო, რომ ეს საერთოდ არ არის სადღესასწაულო კერძი. გამოდგება ყოველდღიური მოხმარებისთვის.

კროკეტებს ამზადებენ მთელ ევროპაში, მაგრამ თითოეულ ქვეყანაში განსხვავებულად. დამეთანხმებით, ყველაფერი უფრო გემრიელია, როდესაც შემწვარია. მე კიდევ გეტყვით საშობაოდ ბლინების მომზადებისა და პოლონური კროკეტების შევსების თავისებურებებზე. ვინ იცის, იქნებ გადაწყვიტოთ მათი დადება სადღესასწაულო სუფრაზე?

როგორ მოვამზადოთ კროკეტები სოკოთი და მჟავე კომბოსტო პოლონურად.

ამისათვის წინასწარ მოგიწევთ მჟავე კომბოსტოს მომარაგება. თუ თქვენ გაქვთ ქილა მზად თქვენს საკუჭნაოში, შესანიშნავია! დანარჩენი ინგრედიენტები არ შეგიქმნით პრობლემებს. რეცეპტის მიხედვით, ბლინები კროკეტების დაკეცვისთანავე უნდა გამოაცხვოთ. მაგრამ თუ გინდათ, რომ ეს პროცესი საკუთარ თავს გაუადვილოთ, შეგიძლიათ წინასწარ გამოაცხოთ ბლინები. შემდეგ ყველაფერი რაც თქვენ უნდა გააკეთოთ არის შიგთავსი და შეწვა!

ინგრედიენტები

კვერცხი 8 ც

ხორბლის ფქვილი 4 ჭიქა

რძე 3 ჭიქა

მზესუმზირის ზეთი 4 ს.კ.

მარილი 1 ჩ.კ.

შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით

წყალი 3 ჭიქა

მარჯორამი 2 ჩ.კ

პურის საფანელი გემოვნებით

ხახვი 2 ც.

მჟავე კომბოსტო 1 კგ

შამპინიონები 1 კგ

მომზადება

პირველ რიგში მოამზადეთ ბლინები. ღრმა კონტეინერში ათქვიფეთ 4 კვერცხი 1 ჩ/კ-მარილთან ერთად ერთგვაროვნებამდე.  ფქვილი, წყალი, რძე და 4 ს.კ.  მცენარეული ზეთი. გააჩერეთ 30 წუთი და შემდეგ ტაფაზე გამოაცხვეთ თხელი ბლინები.

შემდეგი ეტაპი, დაიწყეთ შევსების მომზადება. მოხარშეთ მჟავე კომბოსტო დარბილებამდე, გადაწურეთ ზედმეტი სითხე. ახლა წვრილად დაჭერით. შამპინიონები გავრეცხოთ, გავაშროთ და დავჭრათ პატარა კუბიკებად,

დიდ ტაფაზე მოვაყაროთ კუბებად დაჭრილი ხახვი. დაუმატეთ მას სოკო და შეწვით რამდენიმე წუთის განმავლობაში, სანამ სოკოდან მთელი წყალი არ აორთქლდება. ახლა ტაფაში დაამატეთ კომბოსტო.

შეწვით ყველაფერი ერთად 10 წუთამდე, ხშირად ურიეთ. შიგთავსს გემოვნებით მოაყარეთ მარილი და პილპილი. შეგიძლიათ დაამატოთ მარჟორამი. შემდეგ, შიგთავსი უნდა გაცივდეს და მხოლოდ ამის შემდეგ გადაახვიეთ ბლინები.


დარჩენილი კვერცხები ავთქვიფოთ, დაამატეთ ცოტა მარილი და პილპილი. ამოავლეთ ბლინები კვერცხის ნარევში, შემდეგ კი პურის საფანელში. შეწვით კროკეტები უამრავ ზეთში, სანამ ოქროსფერი არ გახდება ყველა მხრიდან დაბალ ცეცხლზე.
პოლონური საშობაო კროკეტები კომბოსტოთი და სოკოთი მზადაა. რა თქმა უნდა, ორიგინალურ რეცეპტში გამოყენებულია არა შამპინიონი, არამედ ტყის სოკო. თუ თქვენ გაქვთ ეს, ნუ მოგერიდებათ გამოიყენოთ ისინი შევსებისთვის. მაშინ კროკეტები კიდევ უფრო გემრიელი და არომატული გახდება. გაგვიზიარეთ თქვენი შთაბეჭდილებები კომენტარებში!

 

Related Articles