ყველა დიასახლისს აქვს საუკეთესო ცომის საკუთარი რეცეპტი, მაგრამ მაინც გვიყვარს ექსპერიმენტები და ვცდილობთ გავაუმჯობესოთ შედეგები. თუ საფუვრიან ცომს დღემდე რძით ზელავთ, სცადეთ ეს რეცეპტი.
წყალზე მოზელილი ცომი ნაკლებად კალორიულია, რადგან არ შეიცავს რძეს და კვერცხს.
შემადგენლობა
ხორბლის ფქვილი 175 გ
მშრალი საფუარი 1 ჩ/კ.
მზესუმზირის ზეთი 1 ს/კ.
წყალი 0.5 ჭიქა.
მარილი 1 ჩ/კ.
მომზადება
ჩაყარეთ ფქვილი თასში, დაამატეთ მშრალი საფუარი და მარილი. აურიეთ. ჩაასხით მცენარეული ზეთი და თბილი წყალი მშრალ მასაში. აურიეთ კოვზით, სანამ ერთგვაროვან მასას არ მიიღებთ. დადგით ერთი საათის განმავლობაში თბილ ადგილას. ცომი უნდა გაიზარდოს 2-ჯერ. ფქვილის ზედაპირზე მოაყარეთ ფქვილი. ზილეთ ცომი 5 წუთის განმავლობაში. ახლა შეგიძლიათ გააკეთოთ ნებისმიერი ღვეზელი და ფუნთუშა!
ამ ცომისგან გამომცხვარი ნებისმიერი რამ გამოდის გემრიელი, რბილი და სურნელოვანი. სცადეთ, ის აუცილებლად და გემრიელად მიირთვით!