დიეტური შემცველობით კლასიკური ზეფირი მართლაც რეკორდსმენია. ის შეგიძლიათ ნახოთ ჯანსაღი კვების რეცეპტების ყოველ მეორე წიგნში. 100 გრ ზეფირში მხოლოდ 300 კილოკალორიაა. თავიდან ბევრი ჩანს, მაგრამ თუ დაუკვირდებით, მიიღებთ 4 სრულ, სტანდარტული ზომის დესერტს. ახლა წარმოიდგინეთ, როგორი მსუბუქი იქნება უშაქრო ზეფირი.
დიახ, დიახ, თქვენ სწორად წაიკითხეთ! თქვენ არ გჭირდებათ შაქარი ან თუნდაც კვერცხი, მხოლოდ ორი ინგრედიენტი: ხილის პიურე და ჟელატინი. ჩვენი რეცეპტი იყენებს ბავშვთა კვების ყველაზე გავრცელებულ ვაშლის სოუსს. შეგიძლიათ აიღოთ კენკრა, მაგრამ უმჯობესია გამოიყენოთ ისეთი, რომელსაც მეტი პექტინი აქვს.
ინგრედიენეტები:
ვაშლის პიურე 400გრ.
ჟელატინი 16 გრ.
მომზადება
ვაშლის სოუსი მოათავსეთ ცეცხლგამძლე თასში და დაუმატეთ ჟელატინი. გააჩერეთ 4 წუთი რომ გაფუვდეს.
ქვაბი წყლით დადგით ცეცხლზე და პიურე გააცხელეთ წყლის აბაზანაზე, ურიეთ სანამ ჟელატინი მთლიანად არ გაიხსნება, გააჩერეთ ნარევი 15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ათქვიფეთ მიქსერით, სანამ მსუბუქი, სტაბილური მწვერვალები არ ჩამოყალიბდება (ამას დაახლოებით 10 წუთი დასჭირდება).
ახლა მიღებული მასა გადაიტანეთ საცხობ ფორმაში და შედგით მაცივარში ერთი საათით. ამის შემდეგ რჩება მხოლოდ დესერტის დაჭრა!
ბაზისთვის შეგიძლიათ გამომცხვარი ვაშლიც გამოიყენოთ. ამრიგად, ერთადერთი შაქარი, რომელიც იქნება დესერტში, არის ნატურალური შაქარი, რომელიც მცირე რაოდენობით გვხვდება ხილში. ჟელატინი ან, თუ გსურთ, აგარ-აგარი დესერტს სტაბილურობას მისცემს. გაუზიარეთ ეს რეცეპტი მათ, ვისაც უყვარს ჯანსაღი და მარტივი ტკბილეული!