მეგობარი ერთ წელზე მეტია მუშაობს ქალაქის ყველაზე პოპულარულ საკონდიტრო მაღაზიაში. და ყოველ ჯერზე, როდესაც ვხვდებით, მას მოაქვს ახალი დესერტები. ბოლო დროს მან მაჩუქა მომინანქრებული ნამცხვრების პაკეტი. მას მერე ვოცნებობ ამ სასწაულ საკონდიტრო ნამცხვრებზე და წარმოვიდგენ მის გემოს. ვნანობ. რეცეპტი უნდა მეკითხა!
აღმოჩნდა, რომ ძვირადღირებული საცხობის ფუნთუშებიც კი, რომლებშიც დიდ ფულს ვიხდით, სავსებით შესაძლებელია, რომ ერთ-ერთ შაბათ-კვირას თავად გააკეთოთ. მაგალითად, თუ შაბათს ადრე ადგებით, მაშინ საუზმეზე შეგიძლიათ მიირთვათ არა მოსაწყენი ომლეტი სოსისთან ერთად, არამედ შაქრის ფუნთუშები კაკაოსთან ერთად. დღის ასეთი დასაწყისით შეგიძლიათ მთების გადაადგილება!
ძალიან მიხარია, რომ შემიძლია გავახარო ჩემი საყვარელი ადამიანები ჩემი კულინარიული შედევრებით. შეამოწმეთ რეცეპტი! ალბათ ეს შენთვისაც ღვთიური საჩუქარი იქნება.
ინგრედიენტები
ხორბლის ფქვილი 1 ჭიქა
კვერცხი 3 ც
ცილა 2 ც
წყალი 250 მლ
შაქარი 2 ს.კ.
მარილი 0,25 ჩ.კ
კარაქი 100 გ
შაქრის პუდრა 1,5 ჭიქა
რძე 5 ს.კ.
თაფლი 1 ს.კ.
მომზადება
უპირველეს ყოვლისა, მოამზადეთ შუს ცომი. ამისთვის ქვაბში ჩაასხით წყალი, დაუმატეთ გამდნარი კარაქი, შაქარი და მარილი. ყველაფერი მიიყვანეთ ადუღებამდე. ახლა შეამცირეთ სითბო.
ტაფაში თანდათან ჩაამატეთ ფქვილი, სწრაფად მოზილეთ ცომი. ცომი გააჩერეთ ცეცხლზე ერთი წუთით. ამ დროის განმავლობაში ის უნდა ადუღდეს. შემდეგ გადმოდგით ცომი ცეცხლიდან, გააგრილეთ ოთახის ტემპერატურამდე, მასში სათითაოდ ჩაამატეთ კვერცხები. კარგად აურიეთ. ცომის მომზადების ბოლოს დაუმატეთ ცილა. ისევ აურიეთ. გადაიტანეთ საკონდიტრო ტომარაში.
საცხობ ფირფიტას დააფარეთ პერგამენტი და წაუსვით მცენარეული ზეთი. ცომის რგოლები მოათავსეთ პერგამენტზე ერთმანეთისგან დაშორებით.
გამოაცხვეთ, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.
სურვილისამებრ შეგიძლიათ ჩაუდოთ კრემი. თუ კრემით არ გსურთ, მაშინ ღრმა ტაფაში გავაცხელოთ მცენარეული ზეთი. მასში შეწვით რგოლები ორივე მხრიდან რიგრიგობით. მზა პროდუქტები მოათავსეთ ხელსახოცებზე, რომ ცხიმი შეიწოვოს.
ახლა დაიწყეთ მინანქრის დამზადება. ქვაბში ათქვიფეთ შაქრის პუდრა თხევადი თაფლით და რძით. მას შემდეგ, რაც ფხვნილი გადნება, გაცივებულ რგოლებს მოასხით ზემოდან.
რეკლამები
თუ გსურთ მინანქარი მჟავე იყოს, შეგიძლიათ ცოტაოდენი ლიმონის წვენი და ცედრა მოურიოთ. მაშინ ფუნთუშებიც სურნელოვანი გახდება. რას ფიქრობთ იდეაზე? შეაფასეთ 1-დან 10-მდე კომენტარებში!