როდის შეგიძლიათ ჩადგათ მჟავე კომბოსტო?
არ იცით, რა კერძი დაამატოთ თქვენს სადილს, რომ ის სრულყოფილად დაასრულოთ? მე ახლახანს ვისწავლე კომბოსტოს დამჟავების წარმოუდგენლად მარტივი და სწრაფი გზა და აუცილებლად გაგიზიარებთ!
სხვათა შორის, იცოდით, რომ ფერმენტირებული საკვების მირთმევა უაღრესად სასარგებლოა? თუმცა, მჟავე კომბოსტოს სასარგებლო თვისებების შესახებ სხვა დროს ვისაუბრებთ, დღეს თავად რეცეპტზე გავამახვილებთ ყურადღებას.
როგორ დავამჟავოთ კომბოსტო
ინგრედიენტები
1 თავი კომბოსტო
2 სტაფილო
3 ს.კ. მარილი
2 ლიტრი წყალი
სანელებლები გემოვნებით
2 ს.კ. შაქარი
მომზადება
ჯერ კომბოსტოს მოაცალეთ ზედა ფოთლები, შემდეგ დაჭერით სპეციალური დანით.
შემდეგ გაასუფთავეთ სტაფილო და გახეხეთ ზოლებად მსხვილ სახეხზე.
შემდეგ კარგად აურიეთ კომბოსტო და სტაფილო და გადაიტანეთ სამ ლიტრიან ქილაში. თავად ქილა აუცილებლად ღრმა თასში მოათავსეთ, რათა მომზადებისას წყალი მაგიდაზე არ გადმოვიდეს.
ჩაასხით წყალი ქვაბში, შემდეგ დაამატეთ მარილი სანელებლებით. შემდეგ წყალი დადგით ცეცხლზე ადუღებამდე, მიღებული მარილწყალი დაასხით კომბოსტოს. მარილწყალმა მთლიანად უნდა დაფაროს კომბოსტო.
კომბოსტოს მარილწყალს რომ დაასხავთ, ქილა ორი დღით ღიად დატოვეთ. ძვირფასი პროდუქტის დასაცავად (მტვრის ან პატარა ფრთიანი მწერების სახით, რომლებიც შემთხვევით შემოდიან სახლში), შეგიძლიათ კომბოსტოს დააფაროთ ქაღალდის ხელსახოცი.
დროდადრო, ჩატეხეთ კომბოსტო ბასრი დანით, სანამ ის დამჟავდება. ეს უნდა გაკეთდეს იმისათვის, რომ მოიცილოთ ზედმეტი სიმწარე, რომელიც შეიძლება გამოიწვიოს არასწორი დუღილის შედეგად.
ბოლოს ფრთხილად ჩაასხით ქვაბში ქილიდან მარილწყალი და დაუმატეთ შაქარი. შაქარი აურიეთ სანამ მთლიანად არ გაიხსნება და შემდეგ კვლავ დაასხით მარილწყალი კომბოსტოზე. ამის შემდეგ ქილას თავსახური დააფარეთ და შედგით მაცივარში კიდევ 24 საათით.
ეს არის ყველაფერი, რაც უნდა გააკეთოთ იმისათვის, რომ გაახაროთ საკუთარი თავი და ახლობლები გემრიელი ხრაშუნა კერძით. ვიმედოვნებთ, რომ სამზარეულოს ინსტრუქციები საკმარისად მარტივი იყო და თუ არა, ნუ მოგერიდებათ შეგვატყობინოთ კომენტარებში, რათა გავაუმჯობესოთ.
წარმატებულ დღეს და კარგ მადას გისურვებთ!