დესერტების სამყაროს ლეგენდა. ის ცნობილი ბალერინას სახელითაა ცნობილი.

by ekaterine

კლასიკური რეცეპტის მიხედვით, იგი მზადდება ხრაშუნა მერინგისგან, ჰაეროვანი კარაქის კრემისგან და ახალი კენკრისგან. ჩვენ გირჩევთ გააკეთოთ მისი უფრო ორიგინალური ვარიანტი.  პავლოვას ნამცხვარი ლიმონის ნაზი კრემით  ისეთი გემრიელია, რომ გაგაგიჟებთ!

ეს დესერტი შეიცავს ათქვეფილ კრემს, ისევე როგორც ტრადიციული რეცეპტი. აღსანიშნავია, რომ  განკუთვნილი კონტეინერი და მიქსერი უნდა იყოს მშრალი და რაც შეიძლება სუფთა. მხოლოდ ამის შემდეგ მიაღწევთ სასურველ კრემის კონსისტენციას.

როგორ მოვამზადოთ პავლოვას ნამცხვარი ლიმონის კრემით

ჩვენი ნაბიჯ-ნაბიჯ ინსტრუქციებით შეგიძლიათ მოამზადოთ არა კლასიკური მერინგი, რომელიც გამოირჩევა თოვლის თეთრი ფერით, არამედ მისი უფრო საინტერესო ვერსია. მერინგი კრემისებრი გამოვა და ბზარები ექნება. ეს შედეგი მიიღწევა უფრო მაღალი ტემპერატურის გამო, რომელზედაც ცხვება.

ინგრედიენტები

ლიმონი 2 ც

ნაღები 300 მლ

კვერცხი 4 ც

შაქრის ფხვნილი 200 გრ

სიმინდის სახამებელი 1 ს.კ.

შაქარი 150გრ

ლიმონის წვენი 100გრ

კარაქი 80გრ

ნუშის ფურცლები 50გრ

მომზადება

2 კარგად გარეცხილი დიდი ლიმონის ცედრა გახეხეთ. გამოწურეთ მათგან წვენი.

მერინგის მომზადება. გააცალკევეთ ცილა გულებისგან. ცილა ათქვიფეთ მიქსერით, სანამ არ გახდება ფაფუკი. დაუმატეთ 200 გრ შაქრის პუდრა. ათქვიფეთ ყველაფერი გასქელებამდე. ცილოვან მასაში ჩაასხით ლიმონის წვენი ორი ციტრუსის ხილისგან. დაუმატეთ სიმინდის სახამებელი. ყველაფერი კარგად აურიეთ, საცხობ ფირფიტას დააფარეთ საცხობი ქაღალდი. მასზე თანაბრად გაანაწილეთ ბეზე. შედგით 130 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 90 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გამორთეთ ღუმელი. ოდნავ გააღეთ კარი და დატოვეთ მერინგი ბოლომდე გაგრილებამდე (3 საათი).

ლიმონის კრემის მომზადება. ქვაბში შეურიეთ კვერცხის გულები შაქარს. მსუბუქად აურიეთ ისინი სათქვეფით. ჩაასხით 100 მლ ლიმონის წვენი. დაამატეთ ციტრუსის ცედრა და დარბილებული კარაქი. ჩვენ ვაგზავნით მას ცეცხლზე.

მოხარშეთ ნარევი შესქელებამდე, ენერგიულად ურიეთ. არ მიიყვანოთ ადუღებამდე. მიღებული მასა გადაწურეთ საცერში. დაფარეთ იგი საკვები ცელოფნით. კრემი მთლიანად უნდა გაცივდეს.


ლიმონის კრემი გადაუსვით მერინგას, თანაბრად გაანაწილეთ. შემდეგ ათქვიფეთ გაცივებული 33% ცხიმიანი ნაღები. მიღებულ რბილ კრემს ვათავსებთ ტორტზე.
ნუშის ფურცლები გავაშროთ ტაფაზე (ზეთის დამატების გარეშე). მოაყარეთ ისინი დესერტს თავზე. დასრულდა!


სხვათა შორის, ასეთი მერინგის ნამცხვარი შეგიძლიათ დაამშვენოთ არა მხოლოდ ნუშის ფურცლებით. ლიმონის ცედრა წვრილად გახეხეთ. და შემდეგ გამოიყენეთ იგი დესერტის დასამშვენებლად. ძალიან ლამაზი იქნება!

Related Articles