დანამვის და კრემის გარეშე! ასეთ რულეტს ვაცხობ ჩაის წვეულებამდე 20 წუთით ადრე. 🍎 🍏

by ekaterine

ვაშლის ფუმფულა რულეტი

ჩვენ სახლში ვაშლი მთელი წლის განმავლობაში გვაქვს, ამიტომ ბევრი რეცეპტი მაქვს, სადაც მთავარი ინგრედიენტი ეს პოპულარული ხილია. შარლოტის, მინი კექსის და ფუნთუშების გარდა, ძალიან მიყვარს ვაშლის ღრუბლის გაკეთება. ამის შესახებ შემდგომში მოგიყვებით.

ასეთ რულეტებს ჩვეულებრივ ამზადებენ შიგთავსით. შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნებისმიერი კრემი, შესქელებული რძე ან ყაყაჩოს თესლი. თუმცა, ამ რეცეპტში გამოიყენება მხოლოდ ცომში შერეული ვაშლი. მოხარშვისას ისინი ნაზი და კრემისებრი ხდება, ამიტომ დამატებითი გაჟღენთვა არ არის საჭირო.

ვაშლის რულეტი: ნაბიჯ-ნაბიჯ რეცეპტი

დელიკატესის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ დიდი მართკუთხა საცხობი უჯრა. ჯობია იმავე ზომის სილიკონის ხალიჩით დაფაროთ.

ინგრედიენტები

კვერცხი 4 ც

შაქარი 100 გ

ხორბლის ფქვილი 120 გ

მზესუმზირის ზეთი 4 ს.კ.

ვაშლი 500გრ

მომზადება

შაქარი და კვერცხი აურიეთ, ათქვიფეთ სანამ  მთლიანად არ დაიშლება. შემდეგ ნაწილ-ნაწილ დაუმატეთ გაცრილი ფქვილი, დაასხით ზეთი, კარგად აურიეთ.

სურვილისამებრ გაასუფთავეთ ვაშლი, შემდეგ დაჭერით კუბებად.ვიღებ 4 ვაშლს, საერთო მასით დაახლოებით 500 გრ.

საცხობ ფირფიტაზე წავუსვათ ზეთი. ცომი თანაბრად გაანაწილეთ მასზე, შემდეგ გაათანაბრეთ. ზემოდან მოათავსეთ ვაშლი და შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთის განმავლობაში.

მზა ბისკვიტი გააბრტყელეთ ჯერ კიდევ ცხელი. გადაახვიეთ ცელოფანში ან პირსახოცში და გააცივეთ.

სუფრაზე მიტანის წინ რულეტს მოაყარეთ შაქრის პუდრა, ქოქოსი ან კაკაო.

ამ გზით რულეტის მომზადება შეგიძლიათ არა მხოლოდ ვაშლით, არამედ ქლიავით, მსხლით, ანანასით და გაყინული კენკრით. დესერტი შთამბეჭდავად გამოიყურება, მაგრამ, როგორც ხედავთ, მცირე ძალისხმევაა ჩადებული მასში. სცადეთ ეს რეცეპტი და ისიამოვნეთ შედეგით!

Related Articles