ოდესღაც, ყველა ქორწილში სტუმრები აღფრთოვანებულები იყვნენ და ამ დესერტზე უარი არავის უთქვამს! 🍰😉

by ekaterine

შოკოლადის ნამცხვარი ალუბლით და ნაღებით

ადრე, ეს შოკოლადის ნამცხვარი ალუბლითა და კარაქით ყველა ქორწილში იყო. ასეთი ბრწყინვალე დესერტი ყოველთვის ამშვენებდა სადღესასწაულო სუფრას. გარდა ამისა, ის საქორწინო ტორტზე უფრო სწრაფადაც კი რჩებოდა. ეს პლიაჩეკი განთქმული იყო თავისი უნაკლო გემოთი.

გადავწყვიტე გაგიზიაროთ ამ ტრანსკარპათული დესერტის ორიგინალური რეცეპტი. ის გახდება ნებისმიერი ტკბილი სუფრის მეფე.  ჩათვალეთ, რომ უკვე გადაწყვიტეთ, რა დესერტი მიართვათ სტუმრებს.

როგორ მოვამზადოთ შოკოლადის ალუბლის ტორტი საკუთარი ხელით

იმისათვის, რომ კენკრის შიგთავსმა ფორმა კარგად შეინარჩუნოს, ალუბალს სახამებელი უნდა დაუმატოთ. წინასწარ შეავსეთ ეს პროდუქტი ოთახის ტემპერატურის წყლით. ყველაფერი კარგად აურიეთ და მხოლოდ ამის შემდეგ დაამატეთ სახამებლის ნარევი კენკრას. ამ შემთხვევაში თქვენ მიიღებთ სრულყოფილ ალუბლის ფენას.

ინგრედიენტები

კვერცხი 5 ც

მარილი 1  მწიკვი

შაქარი 450 გრ

მზესუმზირის ზეთი 60 მლ

გამაფხვიერებელი 16 გრ

ხორბლის ფქვილი 120 გრ

კაკაოს ფხვნილი 30 გრ

წყალი 120 მლ

სიმინდის სახამებელი 50 გრ

ალუბალი 600 გრ

ლიმონის წვენი 1 ს.კ.

კრემის ყველი 700გრ

ნაღები 300გრ

შავი შოკოლადი 200გრ

კარაქი 100გრ

მომზადება

შოკოლადის ბისკვიტის მომზადება. გააცალკევეთ ცილა გულებისგან. გულებს დაუმატეთ მარილი და 50 გრ შაქარი. ყველაფერს ვურევთ სათქვეფით. ჩაასხით 60 გრ მზესუმზირის ზეთი. ყველაფერი ისევ კარგად ათქვიფეთ.

ცალკე კონტეინერში შეურიეთ გაცრილი ხორბლის ფქვილი გამაფხვიერებელთან. დაამატეთ კაკაო და კარგად აურიეთ. კვერცხის ნარევს დაუმატეთ მშრალი ინგრედიენტები. მოზილეთ ერთგვაროვანი ცომი.

ცალკე თასში ათქვიფეთ კვერცხის ცილა მყარ ქაფამდე. ჩაასხით 100 გრ შაქარი. ყველაფერი კარგად ათქვიფეთ. შოკოლადის მასას თანდათან დაუმატეთ ათქვეფილი ცილები, კარგად აურიეთ.

საცხობ ფორმას (დაახლოებით 28 x 18 სმ) დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი. დაასხით ცომი. გაასწორეთ იგი ნიჩბით ან კოვზით. ვაგზავნით წინასწარ გახურებულ ღუმელში 35 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე.

კენკრის შიგთავსის მომზადება. ალუბალი კარგად გარეცხეთ.  ვაშორებთ კურკებს. მოათავსეთ კენკრა ქვაბში. დაამატთ  200 გრ შაქარი. ჩაასხით ლიმონის წვენი. ქვაბს ვდგამთ ცეცხლზე. შიგთავსი მიიყვანეთ ადუღებამდე, ენერგიულად ურიეთ.
ჩაყარეთ სიმინდის სახამებელი პატარა თასში. შეავსეთ წყლით და კარგად აურიეთ. მიღებული მასა ჩაასხით ალუბალში. ადუღეთ ყველაფერი 2-3 წუთის განმავლობაში, არ დაგავიწყდეთ მორევა.

ჩაასხით ალუბლის ნარევი ღრმა თასში. ჩვენ ვაფარებთ მას ცელოფანს. დატოვეთ სამზარეულოში გასაცივებლად.

კრემის მომზადება. ღრმა კონტეინერში შეურიეთ ნაღების ყველი 100 გრ შაქარი და ნაღები 33% ცხიმის შემცველობით. ყველაფერი მიქსერით ათქვიფეთ სანამ არ გახდება აფუებული.გაციებული შოკოლადის ბისკვიტი დავჭრათ 3 იდენტურ ნაწილად. ერთ ნამცხვარს ვათავსებთ ჭურჭელზე. უხვად წაუსვით კრემი. გვერდებზე კრემი ცოტა აამაღლეთ . კრემის იმპროვიზირებული გვერდების ცენტრში დადეთ ალუბლის შიგთავსი.

გაიმეორეთ იგივე ნაბიჯები დარჩენილი ინგრედიენტებით, სანამ ყველაფერს არ დავფარავთ მესამე შოკოლადის ნამცხვარით. ზემოდან წაუსვით კრემი, თანაბრად გაანაწილეთ. შემდეგ დესერტს ვათავსებთ მაცივარში 5 საათით.

ჩვენ ვაკეთებთ მინანქარს. ღრმა პატარა თასში შეურიეთ წვრილად დაყოფილი შოკოლადი კუბიკებად დაჭრილ დარბილებულ კარაქთან ერთად. რამდენიმე წუთის განმავლობაში მიკროტალღურ ღუმელში ვაგზავნით. შემდეგ აურიეთ ყველაფერი სანამ არ შეერევა ერთმანეთს.
დესერტს ზემოდან მოასხით შოკოლადის ქაფი. თუ სასურველია, დახაზეთ მასზე ხაზები საკონდიტრო ჩანთის გამოყენებით. ნამცხვარს კიდევ ერთი საათით ვაგზავნით მაცივარში.

ასეთი მდიდრული ტორტი ალუბლის შიგთავსით და ნაზი კრემით დაამშვენებს ნებისმიერ სუფრას. სტუმრები აუცილებლად ითხოვენ ასეთი ელეგანტური დელიკატესის რეცეპტს . ამასთან მისი გემო დაიპყრობს მათ გულებსაც კი, ვისაც დესერტები არ უყვარს.

 

Related Articles