როგორ დავამარილოთ თევზი გემრიელად: 5 შესანიშნავი რეცეპტი
გამოცდილი დიასახლისები, რომლებიც დახლებთან ხედავენ მადისაღმძვრელ ოდნავ დამარილებულ ორაგულს, არც კი ჩერდებიან. მათ ხომ იციან სახლში მომზადება გემრიელად მარილიანი თევზის. გარდა ამისა, ეს ეხება არა მხოლოდ ორაგულს, არამედ სკუმბრიას ქაშაყით.
თევზის სახლში დამარილება ძალიან მომგებიანი ბიზნესია. პირველ რიგში, მაღაზიაში ზედმეტის გადახდა არ არის საჭირო. მეორეც, თქვენ იცით, რისგან შედგება მარინადი, ასე რომ თქვენ დარწმუნებული ხართ პროდუქტის ხარისხში და მის სიახლეში. და ეს მნიშვნელოვანია!
როგორ დავამარილოთ თევზი გემრიელად: 5 იდეა
მსუბუქად დამარილებული ორაგული
საჭირო ინგრედიენტები:
1 ახალი ორაგული
500 გრ კამა
1 ს.კ. მარილი
1 ს.კ. შაქარი
2 ს.კ. არაყი
როგორ მოვამზადოთ:
თევზს თავი და კუდი მოაჭერით. გარეცხეთ და კარგად გააშრეთ ქაღალდის ხელსახოცებით. ჩვენ დავჭრით ორ ფილედ, ვცდილობთ არ დავაზიანოთ კანი. მოვაშორებთ ძვლებს.
ფილეს შიდა მხარე არყით დანამეთ.
კამას ვჭრით. დაუმატეთ მას მარილი და შაქარი. მიღებული ნაზავი წაუსვით ერთ ფილეზე. შემდეგ ვაფარებთ მეორეს. კარგად ვწურავთ.
შეფუთეთ ცელოფანში, მოათავსეთ კონტეინერში და დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე 2 საათის განმავლობაში. შემდეგ შედგით მაცივარში 2 დღით.
კვასში მარინირებული სკუმბრია
საჭირო ინგრედიენტები:
1 კგ ახალი სკუმბრია
3 ს.კ. ლიმონის წვენი
1 კონა პიტნა
1 კონა. ოხრახუში
2 დაფნის ფოთოლი
2 კბილი ნიორი
500 მლ კვასი
125 მლ თეთრი ღვინის ძმარი
16 შავი პილპილის მარცვლები
4 ს.კ. მცენარეული ზეთი
მარილი გემოვნებით
როგორ მოვამზადოთ:
ჩვენ ვასუფთავებთ სკუმბრიას. კარგად ვრეცხავთ. მოათავსეთ საცხობ ფორმაში. მოაყარეთ მარილი, შავი პილპილი და დაფნის ფოთოლი.
ჩაასხით ლიმონის წვენი და კვასი. ვაგზავნით 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 15 წუთის განმავლობაში.
გააშრეთ თევზი ქაღალდის ხელსახოცებით. თბილი სკუმბრია დავჭრათ ფილეებად.
წვრილად დაჭერით პიტნის ფოთლები. დაჭერით ნიორი და ოხრახუში. შეურიეთ ისინი და დაამატეთ მარილი. დაუმატეთ ძმარი და მცენარეული ზეთი. აურიეთ ყველაფერი საფუძვლიანად.
ფილეს ღრმა კონტეინერში ვათავსებთ და მარინადით ვავსებთ. გადააფარეთ და შედგით მაცივარში 24 საათის განმავლობაში.
ქაშაყი ცხარე მარინადში
საჭირო ინგრედიენტები:
1 კგ ქაშაყი
600 მლ წყალი
5 ს.კ. ზღვის მარილი
4 ს.კ. შაქარი
12 შავი პილპილის მარცვლები
3 დაფნის ფოთოლი
4 ხმელი მიხაკი
1 ს.კ. მცენარეული ზეთი
როგორ მოვამზადოთ:
ჩაასხით წყალი ქვაბში. მოაყარეთ მარილი, შაქარი და პილპილი.
დაამატეთ დაფნის ფოთოლი და ხმელი მიხაკი. ვამატებთ მცენარეულ ზეთს. მიიყვანეთ ადუღებამდე.
ქაშაყს ვრეცხავთ და არ ვწმენდთ. თევზი მჭიდროდ გავანაწილეთ ქილაში. ჩაასხით მდუღარე მარილწყალი.
შედგით მაცივარში 3 დღე.
დამარილებული კალმახი ფინური რეცეპტის მიხედვით
საჭირო ინგრედიენტები:
1 კგ ახალი კალმახი
2 ს.კ. შაქარი
1კონა კამა
0.5 ჭიქა ხმელი მოცვი
3 ს.კ. უხეში ზღვის მარილი
როგორ მოვამზადოთ:
კალმახის ფილე დადეთ პერგამენტის ქაღალდზე, კანის გვერდით ქვემოთ. თევზს მოაყარეთ მარილი და შაქარი.
კამა წვრილად დაჭერით. ფილეზე გავანაწილეთ და მოცვი.
კალმახი შეფუთეთ პერგამენტის ქაღალდში და შედგით მაცივარში 2 დღე.
ჩაით მარინირებული სკუმბრია
საჭირო ინგრედიენტები:
2 დიდი სკუმბრია
3ს.კ. შავი ჩაის ხსნარი
1 ლიტრი წყალი
3 ს.კ. მარილი
3 ს.კ. შაქარი
როგორ მოვამზადოთ:
წყალი მიიყვანეთ ადუღებამდე. შავი ჩაის მოსადუღებლად.
დაუმატეთ მას მარილი და შაქარი. საფუძვლიანად აურიეთ. გაცივებული ჩაი გადაწურეთ ტილოთი.
ქაშაყის გაწმინდეთ. ვაშორებთ თავს. თევზს ვათავსებთ ღრმა კონტეინერში. ჩაის მარინადი დაასხით ქაშაყს, მთლიანად დაფარეთ.
ვაგზავნით მაცივარში 4 დღით.
შეარჩიეთ რეცეპტი, რომელიც ყველაზე მეტად მოგეწონათ და დაიწყეთ სურნელოვანი თევზის დამარილება. სანელებლების მიქსები მას წარმოუდგენლად გემრიელს გახდის! ნახეთ თქვენთვის და შემდეგ გაგვიზიარეთ თქვენი გამოცდილება!