როგორ მოვამზადოთ წითელი ბლინების მთელი დასტა ორი პატარა ყაბაყისა და ერთი ჭიქა კეფირისგან? მე გიამბობთ.👇

by ekaterine

ყაბაყის ბლინები კეფირზე: ბერძნული რეცეპტი

ვინც დაღალა ბლინებისა და ყაბაყის რულეტების მომზადებამ, უნდა დააფასოს დღევანდელი რეცეპტი. ეს კერძი საკმაოდ უჩვეულო და ძალიან მადისაღმძვრელია. კეფირზე შეწვითყაბაყის  ბერძნული ბლინები, რათა ბავშვები გემრიელი და ჯანსაღი საუზმით გაახაროთ.

მაშინაც კი, თუ ახალგაზრდა ბოსტნეულს აიღებთ მოსამზადებლად, კანი უნდა მოსცილდეს. მხოლოდ ამ შემთხვევაში ბლინები ფანტასტიურად რბილი გამოვა. რაც შეეხება არომატს და არა ტექსტურას, გირჩევთ დაამატოთ ახალი მწვანილი (ოხრახუში ან ქინძი).

როგორ მოვამზადოთ ყაბაყის ბლინები კეფირზე

იმისათვის, რომ ბლინები რაც შეიძლება ნაზი იყოს, თქვენ უნდა აიღოთ 50 გრ კარაქი. ეს ინგრედიენტი დაგჭირდებათ შეწვის ეტაპზე. ბლინების მეორე მხარეს გადაბრუნებისას ზეთით წაუსვით. მაშინ მზა კერძის გემო უბრალოდ წარმოუდგენელი იქნება!

ინგრედიენტები

ყაბაყი 450გრ

მარილი 1ს/კ

კვერცხი 4ც

კეფირი 300მლ

მზესუმზირის ზეთი 2ს.კ.

ხორბლის ფქვილი 200გრ

გამაფხვიერებელი 1ს.კ.

ოხრახუში 10გრ

შაქარი 1ს.კ.

ნიორი 1 კბილი.

მომზადება

ყაბაყს ვასუფთავებთ ქერქისგან. თესლს ვაშორებთ. ბოსტნეულს მსხვილ სახეხზე ვხეხავთ. მარილს ვამატებთ. მერე აურიეთ და დატოვეთ 10-15 წუთი ოთახის ტემპერატურაზე.

გამოყოფილი წვენიდან გამოწურეთ გახეხილი ყაბაყი. ბოსტნეულს დაუმატეთ კვერცხი. ვამატებთ კეფირს. საფუძვლიანად აურიეთ ყველა ინგრედიენტი.

ბლინებს თანდათან დააყარეთ გაცრილი ხორბლის ფქვილი. აურიეთ კარგად. ვამატებთ 1 ს.კ.  მზესუმზირის ზეთს. ისევ აურიეთ ყველაფერი.

მიღებულ მასას დაამატეთ გამაფხვიერებელი. აურიეთ სანამ გლუვი გახდება. ყაბაყის ცომს გადააფარეთ საკვები ცელოფანი. დატოვეთ სამზარეულოში 20 წუთის განმავლობაში.

გარეცხეთ ახალი ოხრახუში. წვრილად დაჭერით. ნიორს ვასუფთავებთ. ჩვენ მას პრესში ვატარებთ. ცომს დაუმატეთ მწვანილი, ნიორი და შაქარი. საფუძვლიანად აურიეთ ყველაფერი.

ტაფას ვაცხელებთ. შეზეთეთ ცოტა ზეთით. შეწვით ბლინები ტაფაში, სანამ ოქროსფერი არ გახდება ორივე მხრიდან, დადგით დაბალ ცეცხლზე.

ცხელი ყაბაყის ბლინები უნდა მიირთვათ არაჟნით ან სპეციალური ძაძიკის სოუსით. ამისთვის საჭიროა ნიორი გაასუფთავოთ. შემდეგ  გაატარეთ პრესში. გათალეთ ახალი კიტრი. გახეხეთ წვრილ სახეხზე. ბოსტნეული კარგად გაწურეთ, გამოწურეთ რაც შეიძლება მეტი წვენი. ახალი კამა გავრეცხოთ და წვრილად დავჭრათ. აიღეთ ბერძნული იოგურტი და დაუმატეთ მას ნიორი, კიტრი და მწვანილი. ჩაასხით ცოტაოდენი ზეითუნის ზეთი და ლიმონის წვენი. მარილი გემოვნებით. ყველაფერი კარგად აურიეთ. მადისაღმძვრელი ძაძიკის სოუსი მოწითალო ყაბაყის ბლინებისთვის მზად არის!

Related Articles