ტორტი “კიევი” ჩემი ბავშვობის გემოა.

by ekaterine

ხვალ ვგეგმავ ახლობლების სიამოვნებას ამ დელიკატესით, რადგან თქვენ უნდა იცხოვროთ ხალისიანად და შეამჩნიოთ სილამაზე (ყოველ შემთხვევაში, სცადოთ) ყოველდღე, განურჩევლად გარემოებისა.

 “კიევის” ტორტი

დღეს გაგაცნობთ ლეგენდარული ტორტის “კიევის” რეცეპტს.

ინგრედიენტები ფენებისთვის

7 ცილა (200 გ)

50 გრ ფქვილი

150 გრ თხილი (კეშიუ და თხილი)

250 გრ შაქარი

კრემის ინგრედიენტები

7 კვერცხის გული

150 მლ წყალი

20 გრ კაკაო

120 გრ შაქარი

10 გ ვანილის შაქარი

100 გრ შოკოლადი

400 გრ კარაქი 83%

მომზადება

ჯერ თხილი უნდა მოამზადოთ. ისინი უნდა გაშრეს და დააბლენდეროთ, მაგრამ არც ისე წვრილად, ისე რომ პატარა ნაჭრები დარჩეს. მე ჩვეულებრივ ვიყენებ თხილს და კეშიუს, მაგრამ შეგიძლიათ გამოიყენოთ არაქისი. დაჭრილი თხილი შეურიეთ ფქვილს.

 

კვერცხები უნდა დაიყოს ცილებად და გულებად. კვერცხის ცილა ათქვიფეთ სანამ არ გახდება ფუმფულა, შემდეგ დაამატეთ შაქარი და კვლავ ათქვიფეთ სქელ ქაფამდე. დაახლოებით 12 წუთი სჭირდება.
მნიშვნელოვანია, რომ შაქარი მთლიანად დაიშალოს ცილაში. ცილას დაუმატეთ თხილის ფქვილის ნარევი და სილიკონის ნიჩბით ნაზად აურიეთ ყველაფერი, რომ ცილა არ ჩავარდეს.

ცილის ნარევი დაყავით 3 თანაბარ ნაწილად. დააფინეთ საცხობ ფურცელზე პერგამენტის ქაღალდი, შემდეგ კი  მოამზადეთ ნამცხვრები ცილოვან-თხილის ცომიდან პერგამენტზე.
ნამცხვრების სისქე უნდა იყოს დაახლოებით 2 სანტიმეტრი. შემდეგ  გააგრძელეთ მე-2 ნამცხვრის ფორმირება. იგივე პრინციპით ჩამოაყალიბეთ 3 ნამცხვარი. ყველა ეს ნამცხვარი უნდა იყოს გამომცხვარი (გამშრალი) ერთდროულად 100 გრადუს ტემპერატურაზე 3-3,5 საათის განმავლობაში.

მზა ნამცხვრები თქვენთვის საჭირო ზომაზე მოჭერით. ნამცხვრებიდან ნამსხვრევები არ გადაყაროთ – ისინი გამოგადგებათ ტორტის გაფორმების ეტაპზე.

კრემი იქნება შოკოლადი, სახელად შალოტი. გემო აქვს შოკოლადის ნაყინის. კრემის მოსამზადებლად გულები ჩაასხით ქვაბში, დაუმატეთ შაქარი და ვანილის შაქარი და შემდეგ დაასხით წყალი. აურიეთ ყველაფერი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
შემდეგ დაამატეთ კაკაო და კვლავ ავთქვიფოთ კარგად.

დადგით კრემი ცეცხლზე. დაუმატეთ მას შოკოლადის ნაჭრები. კრემი მოხარშეთ დაბალ ცეცხლზე მუდმივი მორევით. როცა კრემი ადუღდება და შესქელებას დაიწყებს, გამორთეთ გაზქურა. კრემს გადააფარეთ და დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე გასაცივებლად.

ღრმა თასში ჩავაგდოთ ოთახის ტემპერატურის კარაქი.  თანდათან დაუმატეთ მას შოკოლადის კრემი. მნიშვნელოვანია, რომ ცხიმი და კრემი ერთნაირი ტემპერატურის იყოს. შედეგი უნდა იყოს სქელი და ფუმფულა კრემი.
მზა კრემი დაიყოფა 2 ნაწილად. თითოეული ნაწილი გადაიტანეთ საკონდიტრო ტომარაში.

ახლა გადავიდეთ ტორტის აწყობაზე. ძირზე დადეთ პერგამენტის ქაღალდი, შემდეგ პირველი ნამცხვარი. გამოწურეთ კრემი საკონდიტრო ჩანთიდან. ბევრი კრემი უნდა იყოს, რადგან ნამცხვრები მშრალია. ასე გააგრძელეთ ყველა ფენაზე .

ტორტს ზემოდან და გვერდებზე წაუსვით კრემი. ტორტს ზემოდან მოაყარეთ ნამცხვრებიდან დარჩენილი ნაფხვენები. ასევე, ტორტს ზემოდან მოაყარეთ დაჭრილი თხილი და შოკოლადის თხელი ფენა.

ნამცხვარი შედგით მაცივარში 6-8 საათით და შემდეგ მიიტანეთ სუფრაზე. გემრიელად მიირთვით!

 

როგორც ხედავთ, ასეთი ტორტის მომზადება სულაც არ არის რთული.  ტორტი “კიევი” ნამდვილად ბავშვობის გემოა. ძალიან მინდა, რომ თითოეულ ჩვენგანს ჰქონდეს საშუალება, სახლში მოამზადოს ის, ნატურალური და ხელმისაწვდომი პროდუქტებისგან და შედეგმა აღფრთოვანება გამოიწვიოს.

Related Articles